ŞOK DÖNÜŞ! Dolar 18 lirayı da gördükten sonra hızla geriye döndü ve 13 liranın altına düştü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı son açıklamaları takiben,  hareketlenerek 18 liranın üzerine çıkan dolar kuru, buradan hızla geriye döndü ve 15 lira civarında tutunmaya çaılışırken, düşüşü devam etti ve neticesinde 13 liranın altına kadar geriledi.  

Erdoğan'ın son açıklamalarında, kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan tasarruf sahiplerine ödenecek ve bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak şeklinde farklı bir uygulama da yer aldı ve bu açıklama karşılığını para piyasalarında gösterdi.

Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası döviz kurlarında hızlı bir gerileme yaşandı.

Açıklamalar öncesinde 18,3674 ile zirvesinden işlem gören dolar/TL, konuşma sonrası başlayan hızla düşüşünü sürdürdü, bir ara 15 lira civarında tutunduğu görülmekle birlikte bu seviye de kırılarak, yüzde 33,2 değer kaybıyla 12,2756'ya kadar geriledi.

Saat 00.55 itibarıyla kurlar, dolarda 13,23, euro da ise 15,01 seviyesinde kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.