İBAN ile para gönderenlere uyarı

Uzmanlar işletmelere IBAN aracılığıyla ödeme yapan vatandaşları uyardı. Farkında olmadan kara para aklama ve vergi kaçakçılığı gibi suçlara ortak olunabileceği belirtildi.

Özellikle kuaförlerden giyim mağazalarına kadar birçok esnaf, kredi kartı komisyonlarından kurtulmak adına doğrudan IBAN üzerinden ödeme almayı tercih ediyor.

Ancak TÜKONFED üyesi ve avukat Saadet Kartı, bu yöntemin kara para aklama veya uyuşturucu ticareti gibi suçlara aracılık etme riskini artırabileceğini vurguluyor.

Avukat Kartı, "IBAN üzerinden para göndererek, bilmeden de olsa suça ortak olabileceğinizi" belirtiyor ve kara para aklama yöntemlerinden birine dikkat çekiyor.

Örneğin, binlerce kişiye dağıtılan paralar, işletmeler aracılığıyla sisteme sokulabilir ve eğer işletmenin IBAN'ına para gönderirseniz, bu süreçteki bir aktör olarak suçlanabilirsiniz şeklinde uyarıda bulunuyor.

İBAN ile para gönderenlere uyarı - Resim: 5


Online alışverişlerde IBAN'a ödeme yaparken dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Kartı, dolandırılma riskinin yüksek olduğunu ifade ediyor

Ayrıca, IBAN üzerinden yapılan ödemelerin kartlı işlemlerde olduğu gibi tüketicinin kredi puanlarını artırmadığını ve bu nedenle tüketici avantajlarından yararlanılamayabileceğini belirtiyor.

Uzmanlar, bu nedenle özellikle banka hesabı bulunan kişilere, bu tür ödeme yöntemlerinden kaçınmaları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyor. (odatv)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.