4. Türkiye Afrika İş ve Ekonomi Forumu İstanbul'da gerçekleştirildi

DEİK- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından düzenlenen 4. TABEF-Türkiye Afrika İş ve Ekonomi Forumu İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Gerçekleşen foruma KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Cumhuriyeti Genel Koordinatörü Dr. Elvin Abdurahmanlı kurumu temsilen katılım sağladı. Dr. Elvin Abdurahmanlı yaptığı konuşmada, Türkiye, Türk Dünyası ve Avrupa tarafından sömürülen Afrika kıtasının öneminden bahsetti. Böyle forumların gerek Türkiye gerekse Afrika devletleri açısından ortak diplomatik ve ekonomik İlişkilerin ilerlemesine yön vereceğini ifade etti. Asırlardır Batı devletleri tarafından sömürülen Afrika devletleri için istikrar ancak ekonomilerini Türkiye gibi doğru ve mevkidaş devletler ile ekonomik ilişkiler içinde olmasının, gelecek dönemlere göre Afrika devletleri için doğru bir stratejik ortaklık ve adım olacağını belirtti.

Toplantıya aşağıdaki kişiler katıldı.

▪️ Evran Doğan- Afrika Bölgesi İş Konseyi Direktörü  

▪️ Ahmet Dinar- Sudan ve Saltanat of Dafur Sultanı 

▪️ Victor Tchatchouwo- Kamerun Ankara Büyükelçisi  

▪️ Musa Arı- Türkiye Fildişi Sahili Ticaret Müşaviri

▪️ San Sergo- Fildişi Cumhuriyeti Büyük Elçiliği 1. Katibi

▪️ Nardos Bekele-Thomas-  Afrika Birliği Kalkınma Ajansı, İcra Kurulu Başkanı

bursaarena.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.