Yeni Zelanda, Türkiye'de IŞİD üyeliği şüphesiyle tutulan vatandaşını ve iki çocuğunu geri almaya karar verdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Türkiye'de Şubat ayında yakalanan ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen bir vatandaşını ve iki çocuğunu ülkeye geri almaya karar verdiklerini açıkladı.

Avustralya basınında yer alan haberlerde, Yeni Zelanda vatandaşı kadın ve çocuklarının, Türkiye'de bir geri gönderme merkezinde tutulduğu ve Türkiye'nin Yeni Zelanda'ya başvurarak bu kişileri geri almalarını istediği belirtildi.

Savunma Bakanlığı, Şubat ayında yaptığı bir açıklamada, yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan biri kadın, iki çocuk üç kişinin Reyhanlı'da yakalandığını söylemişti.

Aynı açıklamada, yakalananlar arasında olan 26 yaşındaki kadının "mavi bültenle aranan IŞİD'li bir terörist olduğunun belirlendiği" ifade edilmişti.

Ardern, düzenlenen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Yeni Zelanda bu kararı çok da kolay almadı. Uluslararası sorumluluklarımızı ve çocukların da dahil olduğunu düşünerek bu vakaya özgü detayları değerlendirdik" dedi.

BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.