Tesla firması, ithal ve Çin yapımı 1 milyon elektrikli aracı geri çağırdı

Çinli düzenleyiciler, Cuma günü Tesla’dan, frenleme yöntemlerinde ve gaz pedallarının kullanımıyla ilgili değişikliklere olanak vermek için 1 milyondan fazla araca yazılım güncellemeleri dağıtacağına dair bir bildirim aldıklarını duyurdu.

Düzenleyici kurum tarafından belirtildiği üzere Çin yönetmeliklerine göre bu olay bir "ürün geri çağırma" olarak sınıflandırılıyor. Bununla birlikte sürücülerin geri ödeme için araçlarını Tesla'ya iade etmelerinin gerekip gerekmeyeceği veya buna uygun olup olmayacağı şu anda belirsizliğini koruyor.

İnvesting.com'da yer alan habere göre, Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi tarafından yapılan açıklamada, ABD'li otomobil üreticisinin 29 Mayıs'tan itibaren hem ithal hem de Çin yapımı 1,1 milyon adet Model S, Model X, Model 3 ve Model Y otomobiline kablosuz yazılım güncellemesi vereceği belirtildi.

Geri çağırma raporuna göre söz konusu araçlar, sürücülerin rejeneratif frenlemeyi kapatmasına izin vermeyebilir veya sürücüler, gaz pedalına sert bir şekilde bastığında yeterli uyarı vermeyebilir ve bu da çarpışma riskini artırabilir.

Güncellemenin, rejeneratif frenlemeyi kapatma seçeneğini geri getireceği ve sürücüleri gaz pedalına sert bastıklarında uyaracağı belirtildi.

TSLA hisseleri Cuma günü piyasa öncesi işlemlerde %2,14 artış gösterdi.

Fotoğraf: Reuters

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.