Suriye’nin Suveyda kentinde rejimin düşmesi çağrısında bulunan gösteriler düzenleniyor

Suriye’nin güneyindeki Suveyda kentinde rejimin devrilmesini ve yaşam koşullarının iyileştirilmesini talep eden halk gösterileri art arda yedinci gününde de devam ediyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre, bugün Suveyda kentindeki çevre köy ve kasabalarda yaşayan yüzlerce kişi gösterilere katılmak için kentin merkezindeki meydanda toplantı.

SOHR, Suveyda Kent Konseyi’nin binasındaki Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in posterinin kırmızıya boyandığını ve Suveyda kırsalındaki Salhad bölgesinde vatandaşların taleplerinin karşılanması için protesto gösterileri düzenlenmeye başlandığını aktardı.

Suriye genelindeki pek çok şehir ve kasaba, dün rejimin devrilmesi çağrısında bulunan ve Suveyda’da  gerçekleşen eylemlere destek veren gösterilere tanık oldu.

Dürzi çoğunluğa sahip olan Suveyda, genel olarak Esed hükümetini destekliyor.

Bölge, son iki yıldır yaşanan ekonomik kriz nedeniyle sık sık sokak protestolarına sahne oldu.

Geçtiğimiz Salı günü Esed maaşları yüzde 100 oranında artırmaya yönelik bir kararname yayınlarken, Suriye hükümeti, akaryakıt fiyatlarını yüzde 150 ila 200 oranında artırma kararını açıkladı.

Şarku'l Avsat / Beyrut

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.