Rusya, Karadeniz'de sivil gemileri vuruyor!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş devam ederken Rus ordusu, Karadeniz’deki sivil gemiler için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Karadeniz’de Odesa yakınlarında meydana gelen patlama nedeniyle bir geminin battığı ayrıca Rusya’nın Mıkolayiv yakınlarında bir yük gemisine füze saldırısı düzenlendiği bildirildi.

İşgalci Rusya, Karadeniz’de sivil gemileri vurmaya devam ediyor. Karadeniz’de Odesa limanı yakınlarında Estonya tarafından işletilen HALT gemisinin bir patlama nedeniyle battığı duyuruldu. Geminin bugün battığını belirten Tallinn merkezli Vista Shipping Agency Şirketi Genel Müdürü Igor Ilves, geminin mayına çarpmış olabileceğini aktardı. Ilves, gemide bulunan 2 kişinin kurtulduğunu 4 kişinin de kaybolduğunu bildirdi.

RUSYA SİVİL GEMİYİ FÜZEYLE VURDU

Dün ise Rusya, Mıkolayiv’deki Olviya limanı yakınında duran Bangladeş bandıralı BANGLAR SAMRIDDHU adlı yük gemisine füze attı. Rus saldırısı sonucu mürettebatın tamamı hayatını kaybetti.

Bangladeş Denizcilik Şirketi (BSC) Genel Müdürü Commodore Sumon Mahmud, yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden mürettebatın adının Hadisur Rahman olduğunu ve geminin 3. mühendisi olduğunu bildirdi.

25 Şubat 2022 tarihinde Rus işgalciler MILLENNIUM SPIRIT isimli gemiyi de vurmuştu.

  • QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.