Rusya'dan Ukrayna'ya internet sağlayan Elon Musk'ın uydularını vurma tehdidi

Rusya, Ukrayna’da internet bağlantısı sağlayan Elon Musk’ın şirketi SpaceX’e ait Starlink uydularını düşürme tehditlerinde bulundu.

Elon Musk’ın şirketi SpaceX’e ait Starlink, geniş uydu ağları aracılığıyla internet hizmeti veriyor.  Rus işgal güçleri, Ukrayna’da ilerlerken, ülkedeki internet ve mobil hizmetlerini kapatıyordu. Rus ordusu geniş çaplı işgal saldırısı başlattıktan kısa bir süre sonra Elon Musk, Ukrayna’ya Starlink hizmeti sağlamaya başladı. Musk şimdiye kadar yaklaşık 20 bin çanak ve modem setinin Ukrayna’ya gönderildiğini söylüyor.

SpaceX’in Ukrayna’ya verdiği destek Rusya’yı rahatsız etti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Silah Kontrolü Dairesi Başkan Yardımcısı Konstantin Vorontsov, internet bağlantısını sağlayan ABD’li şirketi tehdit ederek, “Bu sözde sivil altyapı misilleme için meşru hedef haline gelebilir” dedi.

STARLİNK SAYESİNDE SALDIRIYA UĞRAYAN BÖLGELERDEKİ BAĞLANTILAR HIZLICA TAMİR EDİLİYOR

Uyduya dayalı olan Starlink sistem, savaşla birlikte Ukrayna ordusu ve hükümeti için önemli bir araç haline geldi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mıhaylo Fedorov, Rusya’nın füze saldırılarının ardından temel hizmetlerin yeniden kurulmasında Starlink’in vazgeçilmez olduğunu belirtiyor. Fedorov, sosyol medya üzerinden yaptığı açıklamada, enerji ve iletişim altyapısına karşı Rusya’nın gerçekleştirdiği saldırıların ardından Starlink sayesinde bu kritik bölgelerdeki bağlantıların hızlıca tamir edildiğine dikkat çekti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.