Rusya, 35 binden fazla çocuğu silah altına aldı

Almenda Sivil Eğitim Merkezi Başkanı Maria Sulyalina, Rusya’nın geçici işgal ettiği Ukrayna topraklarında kurduğu Gençlik Ordusuna “35 binden fazla çocuğu” dahil ettiğini söyledi.

Almenda Sivil Eğitim Merkezi Başkanı Maria Sulyalina, Ukrayna merkezli basın kuruluşu Suspilne’ye önemli açıklamalarda bulundu. Sulyalina, Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında Rus askeri örgütü Yunarmiya'da 35 bin çocuğun bulunduğunu ve bu rakamın sürekli arttığını ifade etti.

İhlallerin tam boyutunun ancak işgal girişimi sona erdiğinde tespit edilebileceğine işaret eden Sulyalina, “Fakat aynı öğrenci sınıfları için bile bu sayının arttığını anlıyoruz. En azından bahsediyoruz. 191 öğrenci sınıfı. Ama gerçek rakamı bilmiyoruz. Gerçekte kaç kişi var ve bu öğrenci sınıflarına kaç çocuk katılıyor? Dolayısıyla bu asgari rakamlara itiraz etmek zorunda kalıyoruz” dedi.

“YUNARMİYA”

Yunarmiya örgütü 2016 yılında Kırım'da faaliyet göstermeye başladı. Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı tarafından oluşturulan bir “çocuk ve gençlik askeri-yurtsever” hareketi olarak biliniyor. İşgalci Rusya'nın silah altına aldığı çocuklardan oluşan örgütlenmiş 874 Gençlik Ordusu birimi olduğu kaydedildi.

Örgüt, Rusya'nın okul çocuklarını askerileştirme ve beyinlerini yıkama yoluyla Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü baltalamaya yönelik çabalarına verdiği destek nedeniyle ABD'nin yaptırımlar listesine girmişti. Ayrıca Ukrayna, Kanada ve İsviçre'nin yaptırım listelerinde yer alıyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.