Pentagon: Prigojin'in olduğu uçak kasıtlı olarak düşürüldü

ABD Savunma Bakanlığı, Rus paralı asker şirketi Wagner Grubu lideri Yevgeniy Prigojin'in öldüğü iddia edilen kazada, uçağın kasıtlı olarak düşürüldüğünü açıkladı.

Rus paralı asker şirketi Wagner Grubu lideri Yevgeniy Prigojin'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı başlattığı isyanın ardından gözler ikili arasındaki ilişkiye çevrilmişti. Saatler süren isyanın ardından Prigojin'in, Rus lider Putin'in emrinde olması ise dikkatlerden kaçmadı. 

Resmi temas için gittiği Afrika'dan 23 Ağustos 2023 gecesi dönemeyen Prigojin öldü iddiaları ile yeniden gündeme geldi. O gece Prigojin'i taşıyan uçağın yere düştüğü ve uçakta bulunan herkesin öldüğü öne sürüldü.

PENTAGON: UÇAK PATLAMAYLA YERE DÜŞTÜ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı (Pentagon) konuyla ilgili olarak dün açıklamalarda bulundu. Pentagon tarafından yapılan açıklamada, uçağın kasıtlı olarak düşürüldüğü vurgulandı. Açıklamada, kazanın bir patlama neticesinde yere düştüğü ifade edildi. Pentagon üst düzey yetkililerinden biri, New York merkezli Associated Press'e (AP) verdiği demeçte, olayın "Putin'in eleştirmenleri susturmaya yönelik uzun siciliyle örtüştüğünü” aktardı. 

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder ise kazada uçağın karadan havaya füzeyle vurulmadığını dile getirdi. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.