Paşinyan’ın şikayetine cevap veren İran: "Karabağ, Azerbaycan toprağıdır"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Azerbaycan'ı şikayet ettiği İran'dan açıklama yapıldı. İran yönetimi, Karabağ'ı Azerbaycan toprağı olarak gördüklerini dünya kamuoyuna duyurdu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan’ı İran'a şikâyet etti. İran, Karabağ'ın Azerbaycan'ın bir parçası olduğunu söyledi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Naser Kenani, bugün yaptığı açıklamada; Tahran'ın kuzey komşularıyla ortak sınırların güvenliği konusunda hassas olduğunu ve Kafkasya'daki gelişmeleri yakından takip etmeye devam ettiğini söyledi.

İRAN, KARABAĞ'I AZERBAYCAN TOPRAĞI OLARAK GÖRDÜ

Sözcü Naser Kenani, “Azerbaycan ve Ermenistan yetkilileriyle temas halindeyiz. Ermeni yetkililer Azerbaycan'la yeni bir askeri çatışma olasılığından duydukları endişeyi dile getirdi. Bu, Bakü yetkililerinin İran'a askeri bir saldırı niyetinde olmadıklarını ve son birlik hareketlerinin yalnızca kış arefesinde yapılan konvansiyonel bir askeri eylem olduğunu belirten bir mesaj gönderdikleri sırada oldu" açıklamasını yaptı.

Kenani, İran'ın Karabağ konusundaki tutumunun kesin ve net olduğunu sözlerine ekledi. Kenani, “Karabağ Azerbaycan’ın bir parçasıdır. İran, her zaman ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesinin altını çizdi” dedi.

KARABAĞ ANTİTERÖR OPERASYONU'NDA NELER YAŞANDI?

Azerbaycan'ın Karabağ'da düzenlediği Antiterör Operasyonu'nda, ayrılıkçı Ermeniler teslim oldu. Azerbaycan ordusu 90'dan fazla muharebe mevzisinin kontrolünü ele geçirdi. Azerbaycan'ın anayasal gereklilikleri çerçevesinde Karabağ ekonomik bölgesinde yaşayan Ermeni nüfusunun yeniden entegrasyonuna başlandı. Bundan sonraki süreçte, Azerbaycan topraklarında yasa dışı silahlı güçlerin silahsızlandırılması için adımlar atılacak.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.