Azerbaycan'dan Ermenilere insanlık dersi!

Azerbaycan Karabağ'daki Ermeniler için 40 ton un ve gıda yardımı gönderdi.

Azerbaycan Ermenilere insanlık dersi vermeye devam ediyor. Azerbaycan Kızılayı, Karabağ'da yaşayan Ermeniler için 40 ton un ve gıda yardımı gönderdi. Karabağ'daki Hankendi ve civar bölgelerde yaşayan Ermenilere ulaştırılması için 40 ton un ve gıda malzemesi yüklenen 2 tır, 29 Ağustos 2023'te Bakü'den yola çıktı.

ERMENİLERE İNSANLIK DERSİ

Azerbaycan Kızılayı Başkanı Novruz Aslan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada tırların Ağdam - Hankendi güzergahını kullanacağını bildirdi. Aslan, insani bir adım attıklarını ve bu adımın uluslararası toplum ve Hankendi'deki Ermenilerce olumlu karşılanacağını ümit ettiklerini kaydetti.

ERMENİSTAN KARABAĞ'DAKİ ERMENİLERE YARDIM ETMİYOR

Azerbaycan, Karabağ'da yaşayan Ermenilerin Ermenistan'a gidiş gelişlerde kullandıkları Laçın - Hankendi yoluna, sınır muhafızlarına Ermenistan'dan ateş açılması ve Uluslararası Kızılhaç Örgütü araçlarıyla kaçak eşya taşınmasını gerekçe göstererek bir süredir kısıtlama getirmişti. Siviller için açık olan güzergahta ağır vasıtaların geçişine izin vermemişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.