New York’ta 4 kişiden 1’inin gıda yardımına ihtiyacı var

BURSA ARENA / Haber Merkezi

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio Perşembe günü, yaklaşık 2 aydır devam eden koronavirüs salgınının yüzbinlerce kişiyi işsiz bırakması nedeniyle, kentte 4 kişiden 1’inin gıda yardımına ihtiyacı olduğunu açıkladı.

“Eşi benzeri görülmemiş bir krizle karşı karşıyayız” diyen Bill de Blasio, koronavirüsten once kentte 1 milyon kişinin gıda güvencesinin olmadığını, şimdi gıda güvencesi olmayan kişi sayısının 2 milyon ya da daha fazla olduğunu söyledi.

Bu, neredeyse New York’da yaşayan 4 kişiden 1’inin gıdaya ihtiyaç duyduğu anlamına geliyor.

Yetkililer, her gün dağıtılan yemek sayısının gelecek haftadan itibaren 1.5 milyona çıkarılacağını, 500 bin yemeğin de okullarda paket servis şeklinde dağıtılacağını açıkladı.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre, son haftalarda gıda yardımı çalışmalarına hız verildiğini söyleyen Belediye Başkanı, şimdiye kadar 32 milyon yemeğin dağıtıldığını açıkladı. Bu açıklamalar, dağıtılan bazı yemeklerin besin açısından zenginliğine ilişkin eleştirilerin ardından geldi. (BBC)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.