Netanyahu'da “içeriden” gelecek bir darbe korkusu başladı

"Darbe" beklemediği yerden geldi

İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu'da “içeriden” gelecek bir darbe korkusu başladı. İsrail medyası, Netanyahu'nun liderliğini yaptığı Likud Partisi'nde kendisine yönelik “hayal kırıklıklarının arttığını” yazdı. Söz konusu haberde Netanyahu'nun bu nedenle liderliğini yaptığı parti ile muhalefet partilerinin ortak bir eylemle kendisini devirmekten endişe ettiği belirtildi.

İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, liderliğini yaptığı Likud Partisi'ndeki "artan hayal kırıklığının" kendisini devirmek için muhalefet partilerinin ortaklığında eyleme dönüşmesinden endişe duyduğunu yazdı.

Odatv'nin Yedioth Ahronoth'dan aktardığı haberde, Netanyahu'ya yakın çevrenin, Likud üyeleri arasında artan hayal kırıklığının, Başbakanı devirmek için muhalif partilerle ortak eyleme dönüşmesinden endişe duyduğu belirtildi.

Haberde, Netanyahu'nun "Kontrol mücadelesi kapsamında zorunlu olmayan bakanlıkların kapatılması bahanesiyle Norveç kanunu gereğince istifa eden bakanları yeniden görevlerine döndürmeye çalıştığı" ifade edildi.

NETANYAHU'DA 'İKTİDAR-MUHALEFET ORTAK DARBE' KORKUSU

İsrail'de geçerli "Norveç kanununa" göre, bakanlık koltuğuna oturan bir milletvekili, meclisteki koltuğunu mensup olduğu partiden seçimlere katılan ve kazanamayan bir kişiye devrediyor.

İsrailli gazetenin haberinde, "Netanyahu'ya yakın çevrelerin, Likud'da bir ayaklanma çıkması ve Başbakanı devirmek için meclisteki muhalif gruplarla ortak bir hamle yapılması yönündeki endişelerini açıkça ifade ettiği" vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.