Kremlin Kılıçdaroğlu'nu yalanladı: "Rusya'ya yönelik suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kumpaslar ve kasetler' hakkında Rusya'ya yönelttiği suçlamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Dün akşam Twitter hesabından bir mesaj yayınlayan Kılıçdaroğlu, "Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız" ifadelerini kullanarak Rusya'ya suçlamalar yöneltmişti.

Gazeteciler, günlük basın toplantısında Peskov'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarını değerlendirmesini istedi.

'Resmi olarak beyan ederiz ki, herhangi bir müdahale söz konusu olamaz'

Kremlin Sözcüsü, "Diğer ülkelerin içişlerine ve seçim süreçlerine karışmadığımızı defaatle söyledik ve bunda ısrarcıyız. Resmi olarak beyan ederiz ki, herhangi bir müdahale söz konusu olamaz. Eğer birileri Kılıçdaroğlu'na böyle bir bilgi vermişse, bunlar yalancıdır" ifadelerini kullandı.

'Türkiye'yle ikili ilişkilerimize çok ama çok değer veriyoruz'

"Biz, Türkiye'yle ikili ilişkilerimize çok ama çok değer veriyoruz, zira Türkiye, şimdiye dek karşılaştığımız tüm bölgesel ve küresel sorunlarda çok sorumlu, egemen ve düşünülmüş bir tutum sergiledi" diye devam eden Peskov, ikili ilişkilere önem veren bir ülkenin kendi ortağına yönelik hiçbir şey yapmayacağının altını çizdi.

Kılıçdaroğlu'na ABD'de başkanlık seçimleriyle ilgili ortaya atılan 'Rus iddialarını' hatırlamasını tavsiye eden Peskov, "ABD'de tüm hükümet, tüm yönetim, uzun süre Rusya'nın müdahalede bulunduğunu iddia etti, ardından soruşturma için onlarca milyon dolar harcadılar ve sonunda müdahale olmadığı sonucuna vardılar" dedi.

SPUTNİK Haber Ajansı / Moskova

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.