Kazakistan Savunma Bakanı, 15 kişinin öldüğü patlamadan sonra istifa etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kazakistan Savunma Bakanı Nurlan Yermekbayev, ülkedeki bir askeri mühimmat deposunun patlaması sonucu 15 kişinin hayatını kaybetmesi sebebiyle istifa etti.

Kazakistan’da 26 Ağustos 2021 tarihinde ülkenin güneyindeki Jambıl eyaletine bağlı Bayzak ilçesindeki askeri birliğin mühimmat deposunda çıkan yangın ve art arda yaşanan patlamalar sebebiyle askeri personel ve kurtarma ekibinde görevli 15 kişi yaşamını yitirdi, 100’e yakın kişi de yaralandı. Kazakistan Savunma Bakanı Nurlan Yermekbayev, patlamaların meydana geldiği 26 Ağustos günü gazetecilere istifa etmeye hazır olduğunu ancak kararın üstleri tarafından verileceğini söyledi.

KAZAKİSTANLI BAKANIN İSTİFASI KABUL EDİLDİ

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Berik Uali, dün açıklamada bulunarak Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in, Savunma Bakanı Yermekbayev’in istifa mektubunu kabul ettiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Tokayev, Savunma Bakanlığında düzenlenen devir teslim törenine katıldı. Törende konuşan eski bakan Yermekbayev, Tokayev’den, patlamalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarından ve yaralılardan özür diledi.

İsifası kabul edilen Nurlan Yermekbayev’in yerine Cumhurbaşkanı Tokayev’in imzaladığı kararnameyle Savunma Bakanı Yardımcısı Murat Bektanov getirildi. Tokayev’in göreve getirilen yeni bakana, askeri cephaneliklerin modern teknolojik ekipmanlarla donatılmış daha güvenli ortamlara taşınması talimatını verdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev ise 15 kişinin hayatını kaybettiği ve 98 kişinin de yaralandığı kaza sonrasında 29 Ağustos gününü Ulusal Yas ilan etmişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.