İran protestoları lise öğrencilerine kadar düştü

İran’da başörtüsü gerekçesiyle ahlak polisi tarafından dövülerek öldürülen Mahsa Amini için protestolar ülke geneline sıçradı. İran’ın çeşitli bölgelerinde devam eden protestolara lise öğrencileri de katıldı. Kaydedilen kamera görüntülerinde İranlı bir grup lise öğrencisinin “Diktatöre ölüm” sloganları attı.

İran’da başörtüsünü “düzgün” takmadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınıp dövülerek öldürülen 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin dünyayı sarsan ölümü ülkeyi çalkalandırdı. İranlı kadın Amini’nin ölümü ülke genelinde şiddetli protestolara neden oldu. Yüzlerce İranlı kadın başörtüsünü çıkarıp, saçını keserek Molla rejimini protesto etti. İran geneline sıçrayan protestolar hız kesmeden devam ediyor.

“DİKTATÖRE ÖLÜM”

Her geçen gün İran’da artarak devam eden protestolarla birlikte İranlı lise öğrencileri de sokağa döküldü. Kaydedilen kamera görüntülerinde öğrenciler ellerindeki başörtüyü temsil eden bez parçalarını salladı. Bir grup lise öğrencisinin “Diktatöre ölüm!” sloganları sokaklarda yankılandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.