Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bine ulaştı

İsrail-Hamas çatışmasının sürdüğü Gazze Şeridi'nde geçen 48 günde 15 bine yakın insan hayatını kaybetti. Bölgede ilan edilen insani araya rağmen saldırılar devam ediyor.

Gazze'deki Filistin Hükumeti Medya Ofisinden 24 Kasım 2023 tarihinde yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'de başlattığı saldırılarda öldürülenlerin sayısının 15 bine ulaştığı bildirildi. Hayatını kaybeden kişilerin arasında 6 bin 150'den fazla çocuk ve 4 binden fazla kadın olduğu kaydedildi.

200'E YAKIN SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

İsrail saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde ölen sağlık çalışanları sayısının 200'e ulaştığı vurgulanan açıklamada, bombardımanların sürdüğü Gazze'de 51 gazeteci ve 22 sivil savunma çalışanının da yaşamını yitirdiği belirtildi. 29 bin 800 kişinin de yaralandığı belirtilen açıklamada, yaralıların ise yüzde 70'inden fazlasını kadın ve çocukların oluşturduğu bildirildi İsrail, Gazze'de Filistinli ailelere karşı 1400'den fazla katliam gerçekleştirdi.

7 BİN KİŞİ KAYIP

İsrail'in hava saldırısın yıkılan binalara değinilen açıklamda, 4 bin 700'den fazlası çocuk olmak üzere 7 bin kişi hakkında kayıp bildiriminde bulunulduğu vurgulandı.

İSRAİL HASTANE, CAMİ VE KİLİSELERE SALDIRDI

Açıklamada ayrıca, İsrail saldırıları nedeniyle 25 hastane ile 52 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığı ve 55 ambulansın kullanılamaz hale geldiği aktarıldı. Öte yandan ibadethanelerin de hedef alındığı, 74 caminin tamamen yıkıldığı ve 3 kilise ile 162 caminin de zarar gördüğü belirtildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.