Fransa Dışişleri Bakanı: Suriye Devlet Başkanı yargılanmalı

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna,  2011 yılından bu yana “yüzbinlerce ölüm” ve “kimyasal silah kullanımı” nedeniyle Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in  yargılanması gerektiğini söyledi.

Colonna France2 televizyon kanalının Esed’in yargılanmasını destekliyor musunuz sorusuna, “Evet… Suç ve cezasızlıkla mücadele Fransız diplomasisinin bir parçası” şeklinde cevap verdi.

Diğer yandan Fransız bakan, Paris'in İran'da tutuklu bulunan Fransız Benjamin Brier ve Fransız-İrlandalı Bernard Phelan'ın serbest bırakılması karşılığında herhangi bir "karşılık" sağlanmadığını aktardı. Colonna, Fransızların serbest bırakılması karşılığında ülkesinin ne teklif ettiğine ilişkin bir soruya yanıt olarak, “Hiçbir şey yoktu. Bunu söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan, İranlı yetkililere mahkumların kötüleşen sağlık durumları nedeniyle serbest bırakılmaları için çok sayıda çağrıda bulunduklarını aktardı.

Şarku'l Avsat Ortadoğu Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.