Ermeni ayrılıkçılar, Paşinyan'a ateş püskürdü!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Karabağ'ı Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanımasının ardından Rus güdümlü Ermeni ayrılıkçılar, Paşinyan'a sert tepki gösterdi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Karabağ’ı Azerbaycan’ın bir parçası olarak tanımasının ardından Ermeni kamuoyunda tartışmalar tüm hızıyla sürüyor. Paşinyan’ın Karabağ açıklaması, ayrılıkçı Ermeni gruplarından tepki topladı. Ayrılıkçıların sözde liderleri, Paşinyan yönetimine sert tepki gösterdi.

AYRILIKÇILAR, PAŞİNYAN'A TEPKİ GÖSTERDİ

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın açıklamasının ardından eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, ayrılıkçı liderler Arkadi Gukasyan ve Bako Sahakyan, Paşinyan’ın sözlerini kınadı. Ermenilerin iki eski ayrılıkçı lideri yaptıkları ortak açıklamada, Ermeni yetkililerin politikasını “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

AYRILIKÇILARDAN ARDI ARDINA AÇIKLAMA

Ermeni ayrılıkçı liderlerden Artur Tovmasyan, tüm dünya Ermenilerini ve Ermeni toplumunu, "Karabağ Ermenilerinin sarsılmaz ve kararlı yaşam iradesine" sahip çıkmaya çağırdı. Rus kuklası, ayrılıkçı Ermeni milyarder Ruben Vardanyan da benzer bir açıklama yaptı.

ERMENİSTAN, KARABAĞ'I AZERBAYCAN'IN BİR PARÇASI OLARAK TANIDI

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 12 Nisan 2023 tarihinde Ermenistan Parlamentosunda yaptığı konuşmada Karabağ'a ilişkin açıklama yaptı. Ermenistan’ın geçmiş dönem iktidarlarını suçlayan Paşinyan, "Madrid Prensipleri" esasına göre Ermenistan’ın Karabağ'ı Azerbaycan toprağı olarak tanıdığını dile getirdi.

ERMENİSTAN, MADRİD İLKELERİNE GÖRE KARABAĞ'I AZERBAYCAN'IN BİR PARÇASI OLARAK TANIDI

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Madrid ilkelerinden önce Karabağ'ın kendi kaderini belirlediği yer SSCB ise Madrid ilkelerinden sonra Ermenistan tarafının 'dahi' diplomasisi sonucunda Azerbaycan, Karabağ'ın kendi kaderini belirlediği yer haline geldi. Madrid ilkelerine göre Ermenistan, Karabağ'ı Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanıdı.” dedi.

Yine, 18 Mayıs 2023 tarihinde Avrupa Konseyi Zirvesi’nde konuşan Başbakan Paşinyan, Ermenistan ve Azerbaycan’ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel’in arabulucuğu sonucunda Almatı Deklarasyonu temelinde ilişkileri normalleştirme konusunda anlaştığını kaydetti.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, iki devlet arasındaki toprak bütünlüğünün karşılıklı olarak tanındığının altını çizdi. Paşinyan, "Üç gün önce AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in arabuluculuğuyla bir adım atarak Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın 86 bin 600 kilometrekaresini, Azerbaycan'ın da Ermenistan'ın 29 bin 800 kilometrekaresini tanıdığını vurguladık" dedi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.