Ekonomik çöküş içindeki Arjantin’de enflasyon yüzde 160!

Arjantin’de enflasyon durdurulamıyor. Yıllık bazda enflasyon yüzde 160’ı aştı ve yüzde 160.9’a yükseldi. Ekim ayında enflasyon yüzde 142.7 olarak gerçekleşmişti.

ARJANTİN’DE YENİ YÖNETİM ŞOK KARARLAR ALDI

Arjantin’de çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı Javier Milei, ekonomiyle ilgili önemli kararlar aldı. Ekonomi Bakanı Luis Caputo, ülkenin son yıllardaki en kötü krizi düzeltmek için pesoyu yüzde 50’den fazla zayıflatıp başına 800’e düşüreceklerini söyledi. Caputo, enerji sübvansiyonlarının kesileceğini ve kamu ihalelerinin iptal olacağını duyurdu.

CUMHURBAŞKANI MİLEİ: ACI REÇETE GEREKLİ

Cumhurbaşkanı Milei, önlem paketlerini açıklarken planın kısa vadede acı verici olacağını ancak mali açığı azaltmak ve üç haneli enflasyonu düşürmek için bunların yapılması gerektiğini belirtti.

ARJANTİN’DE FAİZ YÜZDE 133

Arjantin , enflasyonu dizginlemek için faizi yüzde 133 seviyesinde sabit tutulacağını duyurdu.

ERA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.