Bulgaristan limanlarını tüm Rus gemilerine kapattı!

Bulgaristan aldığı yeni karar kapsamında limanlarına, Rus gemilerinin tamamının girişini yasakladı.

Bulgaristan, limanlarını tüm Rus gemilerine kapatma kararı aldı. Bulgaristan makamları, farklı bayraklar ile seyreden ama menşei bakımından Rus olan gemileri de bu karara dahil etti. Bulgaristan’ın aldığı ve 8 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe girecek karar, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları ile ilişkilendirildi.

AB'NİN 2022 YILINDA ALDIĞI YAPTIRIM PAKETİ KAPSAMINDA, RUS GEMİLERİ LİMANLARA ALINMIYORDU

Avrupa Birliği’nin 2022 yılında açıkladığı beşinci yaptırım paketi kapsamında Rus bandıralı gemiler, Bulgaristan limanına giremiyor. Bulgaristan Denizcilik İdaresi, 8 Nisan 2022 tarihinde kabul edilen Avrupa Birliği’nin beşinci yaptırım paketinin bir parçası olarak karar alırken; sadece Rusya’dan gelen kritik ürünlerin sevkiyatı için bir istisna yapma kararı almıştı.

BULGARİSTAN, KARARINI GENİŞLETTİ

Bulgaristan’ın Rusya’ya yönelik kararı genişletildi. Bulgaristan’ın aldığı yeni karara göre Rus Deniz Nakliye Siciline kayıtlı olan gemilerin tamamı hem deniz hem de nehir yollarını kullanarak Bulgaristan limanlarına giremeyecek.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.