BM: Ukrayna'da şu ana kadar 549 sivil hayatını kaybetti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’yı işgal girişimine başlamasından bu yana, 42’si çocuk olmak üzere 549 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ayrıca, BM verilerine göre Rus saldırılarında 1000’e yakın sivil de yaralandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi ve saldırısının ardından Ukrayna’da pek çok sivil ateş altında kaldı. İşgalci Rusya’nın sivilleri hedef almasından dolayı kayıplar günbegün artıyor. Ukrayna’da Rusya’nın saldırılarıyla artan sivil kayıplarına ilişkin BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell’in imzasını taşıyan 11 Mart 2022 tarihli raporu Birleşmiş Milletler tarafından yayımlandı. BM’nin sivil kayıplarla ilgili son raporuna göre, ölenler arasında 42 çocuk, yaralılar arasında 54 çocuk var.

RUSYA’NIN MİSKET BOMBASI KULLANDIĞINA DAİR GÜVENLİ BİLGİLER VAR

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell, Rusya’nın Ukrayna’da birden fazla kez misket bombası kullandığına dair güvenilir bilgilerin olduğunu kaydetti.

BM RAPORUNDA RUSYA’NIN SAVAŞ SUÇLARI!

BM raporunda, “Kaydedilen sivil kayıpların çoğu, ağır topçu ve çok namlulu roket sistemlerinden yapılan bombardımanlar ve füze ve hava saldırıları dahil olmak üzere geniş bir etki alanına sahip patlayıcı silahların kullanılmasından kaynaklandı. Örgütün insan hakları ofisi, Harkiv, Mariupol ve Donetsk gibi bölgelerde yoğun çatışmaların yaşandığına dair raporlardan sonra, gerçek kayıp sayısının ciddi seviyelere ulaştığına inanılıyor” ifadelerine yer verildi. Raporda “Rus makamlarına, sivillere ve sivil yapılara yönelik saldırılar ile ayrım gözetmeden yapılan her türlü saldırının uluslararası hukuk kapsamında yasak olduğunu ve savaş suçu sayılabileceğini hatırlatıyoruz” denildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.