Bağdat Tahrir Meydanı'nda protesto çatışmaları:  2 gösterici öldü ve 35 kişi de yaralı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bağdat’ta devam eden gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 2 protestocu hayatını kaybetti 35 kişi de yaralandı.

Başkent Bağdat’taki Tahrir Meydanı’nda devam eden protestolarda polisin göstericilere, gerçek ve plastik mermiler ve göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği ifade edildi.

Güvenlik ve sağlık kaynakları, bu sabah erken saatlerde başlayan gösteriler esnasında polisin göstericilere karşı müdahalesi sonucu 2 göstericinin hayatını kaybettiğini, 35 kişinin de yaralandığını aktardı. Öte yandan, Zikar vilayetindeki gömterilerde ise 2 göstericinin öldüğü, 18 kişinin de yarlandığı belirtildi. Zikar'da dün de güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında 4 gösterici yaşaımını yitirmiş, 90 kişi de yaralanmıştı.

Bugün Bağdat ve Zikar’ın yanı sıra Diwaniye ve Musenna’da da göstericiler sokağa indi.

Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu geçtiğimiz günlerde, 1 Ekim'den bu yana ülkede devam eden gösterilerde, hayatını kaybeden göstericilerin sayısının 319’a yükseldiğini 15 binden fazla insanın da yaralandığını açıklamıştı.

Ülkede 1 Ekim’den beri halk yolsuzluk, işsizlik ve temel hizmetlerden yoksunluğu protesto etmek amacıyla başta Bağdat olmak üzere güneydeki kentlerde hükümeti protesto ediyor.

(Kaynak: Rüdaw TV - K.Irak)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.