Avrupa Konseyi önünde HDP, PKK ve Apo bayrakları!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Temmuz 2022’de aldığı görüş kararı sonrasında yarın Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi bu kararı görüşecek.

Görüşme öncesi, Avrupa Konseyi’nin Fransa Strazburg’taki merkezi önünde bölücü terör örgütü yanlıları tarafından eylem ve imza kampanyası yapıldı. Terör yanlılarının; HDP, PKK ve terörist elebaşı Apo’nun posterleri sergilenmesine karşı Fransa güvenlik güçleri tarafından herhangi bir inceleme yapılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Gezi davası kapsamında, olayların finansörü olması sebebiyle tutuklanan Osman Kavala ve bölücü terör örgütü yanlısı söylemlerinden ve politikalarından dolayı cezaevinde olan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesince verilen tavsiye karardan ötürü 20-22 Eylül 2022 tarihinde Strazburg’taki Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, söz konusu karar metnini görüşecek. AİHM’nin 17 yargıçlı Büyük Dairesinin 11 Temmuz’da açıkladığı kararın görüşülmesi öncesinde; Avrupa Konseyi önünde bölücü teröristler tarafından imza kampanyası başlatıldı.

PKK YANLILARI, AVRUPA KONSEYİ ÖNÜNDE!

Terör yanlılarının eyleminde, elebaşı Apo, Kavala ve Demirtaş’a özgürlük adı altında imza kampanyası yapılırken; HDP, PKK ve Apo bayrakları sergileniyor. İşte o görüntüler:

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Eylül 2021’de yayımladığı bir karar ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi davasından tutuklu Osman Kavala’nın serbest bırakılması talebinde bulunmuştu. 20-22 Eylül 2022 tarihleri arasından komite AİHM’in söz konusu tavsiye kararını görüşecek.

QHA

Anahtar Kelimeler:
HDPPKKAvrupa KonseyiApo
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.