24 Şubat'tan bu yana Rus saldırısı altındaki Ukrayna'da 145 çocuk öldü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı saldırılar ve işgal girişimi neticesinde Ukrayna’nın genelinde siviller hedef alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Rusya’nın saldırganlığa başladığı 24 Şubat 2022’den bu yana 145 çocuğun yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Ukrayna’da işgalci Rus ordusunun saldırılarının bilançosu her geçen gün ağırlaşıyor. Rusya’nın saldırılarında 145 çocuğun hayatını kaybettiği, 222 çocuğun yaralandığı bildirildi. Ukrayna Başsavcılığı, Rus ordusunun bombardımanlarında ayrıca 790 eğitim kurumunun hasar gördüğünü, bunlardan 75’inin tamamen yıkıldığını duyurdu.

RUSYA UKRAYNA’DA SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR

İşgalci Rus ordusunun dün Mıkolayiv’e yönelik saldırısının görüntüleri:

Ukrayna ve Rusya müzakere heyetlerinin 4. tur görüşmesi, dün İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleşti. Basına kapalı olan görüşme, 10.30 itibarıyla başladı ve üç saate yakın sürdü. Taraflar, resmi görüşmelerin bitmesinin ardından basın açıklaması yaptı. Ukrayna tarafı, güvenlik garantisi istediklerinin altını çizdi.

RUSYA, UKRAYNA’YA KARŞI SAVAŞ BAŞLATTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal başlattığını duyurdu. Rus ordusu Ukrayna’daki kritik altyapı tesisleri, havaalanları, sivil yerleşim birimlerini bombalıyor.  Öte yandan Rus ordusunun Ukrayna’daki kayıpları artmaya devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Oleksiy Arestovıç, 21 Mart 2022 tarihine yaptığı açıklamada, Ukrayna’da 26 gün içinde Rusya’ya ait 3 taarruz ordusu ve bir hava ordusunun imha edildiğini bildirmişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.