Bir kişinin can verdiği Marmaris orman yangını kontrol altında

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde oteller ve yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda sabah saatlerinde çıkan yangın, helikopter destekli yoğun müdahaleyle kontrol altına alındı. Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangını söndürme çalışmaları sırasında bir Orman Genel Müdürlüğü personelinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Marmaris'in İçmeler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda sebebi belirlenemeyen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede çevreye yayıldı.

Dumanların havayı kapladığı ilçede, sahil bölgesinde denize giren turistlerin izlediği yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün dört helikopteri ve çevre illerden gelen altı helikopter, arazözler, dozerler, su tankerleri ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale edildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi.

Saatler süren çalışmaların ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

#Marmaris’teki orman yangını kontrol altına alınmıştır.

Büyük bir özveri ile yangına müdehale eden, maalesef şehit veren ormanın kahramanlarına şükranlarımı sunuyorum.

Şehidimiz için dua edelim.

— Dr. Bekir Pakdemirli (@bekirpakdemirli) June 27, 2021

Yangınını söndürme çalışmaları sırasında Orman Genel Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan 32 yaşındaki Görkem Hasdemir, hayatını kaybetti. Hasdemir'in yangına karadan ilk müdahale eden ekipte olduğu ve alevlerin arasında kaldığı bildirildi.

Muğla Valisi Tavlı, "Şehidimiz var. Orman işçimiz hayatını kaybetti maalesef. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

Orman Genel Müdürlüğünün twitter hesabından yapılan paylaşımda "Marmaris İçmeler'de halen devam eden orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit oldu. Yaşadığımız acının tarifi yok." ifadeleri kullanıldı.

BÜYÜK BİR ACI YAŞIYORUZ, ŞEHİDİMİZ VAR!????????#Marmaris İçmeler’de halen devam eden orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit oldu.

Yaşadığımız acının tarifi yok.

Allah'tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

Ateş bir daha sana dokunamaz artık. Cennet olsun mekanın. pic.twitter.com/p2wrtFMcFw

— Orman Genel Müdürlüğü (@OGMgovtr) June 27, 2021

Yangın sırasında motosikletli polis timinde görevli bir polis memuru da hafif yaralandı. Ormanlık alana yakın bölgede bulunan polis lojmanları ile bazı oteller ile lojmanlar tedbir amaçlı boşaltıldı.

BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.