Vahşi doğada yaşamak isteyen aileden 3 kişi gıdasızlık ve soğuk sebebiyle öldü

Youtube'dan etkilenip vahşi doğada yaşamak isteyen 42, 41 ve 14 yaşlarındaki üç aile mensubu gıdasızlık ve soğuk sebebiyle öldü.

"Into The Wild" filmini çoğumuz duymuşuzdur. Sean Penn'in 2 dalda Oscar'a aday gösterilen filminde vahşi doğada yaşamak isteyen Christopher McCandless'ın gerçek hayatı konu ediniyordu. Filmin sonunda ise Alaska'ya giden ve oldukça zayıflayan Christopher, yanlışlıkla zehirli otlardan da yiyince yaşamını yitiriyordu.

Benzer bir durum bu kez Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado eyaletinde bir ailenin başına geldi. Üç kişiden oluşan grup vahşi doğada modern hayattan uzak yaşamak isterken yetersiz beslenme ve soğuk sebebiyle hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz temmuz ayında ABD'nin Colorado eyaletindeki Gunnison Ulusal Parkı'nda bulunan cesetlerin 41 yaşındaki Christine Vance, 42 yaşındaki kardeşi Rebecca Vance ve 14 yaşındaki oğluna ait olduğu belirlendi. NBC News'deki habere göre aile fertlerinin sadece sosyal medya videolarından etkilenerek bu bölgede yaşamaya karar verdiği ve daha önce kamp yapma ya da vahşi doğada yaşamla alakalı hiçbir tecrübelerinin olmadığı kaydedildi.

Yapılan otopside üç aile ferdinin de yetersiz beslendiği ve hipotermi (aşırı soğuk havaya maruz kalma) geçirdiği ortaya çıktı. Zira 14 yaşındaki erkek çocuğun hayatını kaybettiğinde sadece 18 kilo olduğu belirtiliyor.Ölen maktullerden Rebecca Vance'ın üvey kardeşi Trevala Jara, kardeşinin Covid-19 sonrası dünyanın gidişatından endişelendiğini ve doğada yaşama kararını bu sebeple aldığını söyledi.

Rebecca Vance, kardeşi ve oğlunun vahşi doğada yaşamla alakalı hiçbir tecrübeleri yoktu. Yüzlerce Youtube videosu izleyen aile, bazı hazırlıklarda bulundu. Diğer aile fertleri bu duruma karşı çıktı ve yeterli tecrübeleri olmadığını söyledi. Hatta üvey kardeş Jara, üç kişilik gruba, aileye ait bir dağ evinde belli bir süre yaşamalarını ve vahşi doğada yaşamla ilgili tecrübe kazanmalarını istedi. Ancak Rebecca Vance ve diğer aile fertleri bu tavsiyeyi dinlemedi.

Aile fertlerinden Ekim 2022'den bu yana haber alınamıyordu. Ancak dağ yürüyüşü yapan bir grup yaklaşık 9 ay sonra temmuz ayında patika kenarında bir cesetle karşılaştı. Yakındaki çadırın içine bakan kampçılar, içeride 2 ceset daha olduğunu gördü ve hemen olayı polise bildirdi.Doğada hayatta kalabilmek için yanlarında yeterli malzeme yoktu

Euronews'in haberine göre, yapılan incelemede müfettişler ailenin yarı çadır yarı kulübe şeklinde bir barınak inşa etmeye çalıştığını ancak kış başlamadan bunu bitiremediğini söyledi. ABD'nin iç kısımlarında bulunan Colorado eyaletinde kışların da oldukça sert ve kar yağışlı geçtiği biliniyor.

Yetkililer modern hayatla bağları tamamen koparıp vahşi doğada yaşayabilmek için sabit bir konaklama yeri, jeneratör ve ısınmak ya da yemek pişirmek için gazlı bir tüpün elzem olduğunu belirtiyor. Elbette bunun yanında yiyecek ve içecek stokunun da olması şart. Elbette bıçak, balta, kibrit, yemek pişirme kapları gibi diğer önemli malzemeler de oldukça önemli. Yetkililer yaptıkları incelemede Vance ailesinin bu malzemelerden ve kışı geçirecek yeterli bir barınaktan hiç birine sahip olmadığını açıkladı.

Olayın oldukça talihsiz bir durum olduğunu belirten adli tabip Dr. Michael Barnes, "Yanlarında açık havada hayatta kalma ve yiyecek arama konusunda çok sayıda kitap almışlar. Ancak yaptıkları hazırlık sanki yakınlarda yiyecek satın alabilecek bir bakkal varmış gibiydi. Sert doğa şartlarına maruz kalarak hayatlarını kaybetmeleri oldukça üzücü bir durum." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.