THY’den arama kurtarma köpeklerine jest

Türk Hava Yolları (THY) 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalan onlarca kişinin bulunmasında büyük rolü olan arama kurtarma köpeklerinin, Business Class sınıfına alınmalarına izin vererek şaşırttı.

THY, eğitimli köpeklerin çabalarına karşılık jestte bulunarak, köpekleri eşyalarla birlikte kargo ambarlarına koymamaya, uçaklara bindirmeye ve Business Class’ta seyahat etmelerine karar verdi. Ayrıca arama kurtarma operasyonlarındaki görevlerinin sona ermesinin ardından dönüş yoluna çıkan köpeklerin fotoğraflarını sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

THY yaptığı açıklamada, “Türkiye’den evlerine dönen kahraman arama kurtarma köpekleri, kargo ambarlarında değil, Business Class’ta seyahat ediyor” dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Bolat, “Tablo doğru. Arama kurtarma köpekleri dahil tüm ekipler Business Class’ta uçarak evlerine döndü. Kahramanca çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Yıkılan bölgelerdeki operasyonlar sırasında, hassas burunlu arama kurtarma köpekleri dikkat çekti. Birçoğu ayaklarından yaralanmasına rağmen Türk ve yabancı kurtarma ekiplerini enkazı altında canlıların bulunduğu bölgelere yönlendirdi ve yorulmadan uzun saatler çalıştı.

Deprem uzmanları, arama kurtarma araçlarındaki önemli teknolojik ilerlemeye rağmen, eğitimli köpeklerin Türkiye’deki deprem felaketinin bir kez daha gösterdiği gibi moloz altında yaşayanları tespit etmenin en etkili yolu olmaya devam ettiğini vurguluyor.

Arama kurtarma köpekleri diğerleri gibi değil. Seçilme sürecinden bu operasyonlara katılımlarına kadar emek ve yorgunlukla dolu uzun bir yolculukları var. Seçim süreci, bu köpekler daha doğmadan önce anne baba seçimiyle başlıyor. Yeni doğan köpeklere bakılarak kişilik özellikleri takip ediliyor.  En önemlisi de, bu köpeklerin sosyal olması, kararlılık ve azim ruhuna sahip olması.

Şarku'l Avsat / Ankara

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.