Muğla Akbelen'de kömür maden sahasına karşı köylü direniyor

Akbelen'de ağaçların kesilmesini protesto eden köylüler yardım istedi: Nerede bu memleketin insanları, ne olur çıkın gelin..

Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için İkizköylülerin iki yıldır sürdürdükleri nöbet alanına bu sabah 05.30’da çok sayıda jandarma ekibi ve TOMA girdi. Bölge halkı ağaç kesimine başlandığını duyurarak yardım çağrısında bulundu.

Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor.

"Nerede bu memleketin insanları?"

Bölge halkı ağaç kesimine başlandığını duyurarak yardım çağrısında bulundu. 2 yıldır nöbetlerini sürdüren köylüler, jandarmanın bölgeye girmesini yolu keserek protesto etti.

Yolun ortasına oturan kadınlar,  "Biz vatanımızı, toprağımızı koruyoruz. Nerede bu memleketin insanları yok mu bize, bu ağaçlara sahip çıkacak kimse?" diye tepki gösterdi. 

"Her şey para değildir" diyen kadınlar şöyle konuştu:

Suçumuz toprak korumak, doğayı korumak. Bir de üstelik kendi topraklarımızı koruduğumuz için vatan haini olduk. 

Şu an ormanlar hepimiz için önemliyken ormanlarımız yanarken bu vicdansızlıktır. Hiç kimsede çıt yok. Ne olur çıkın gelin..

T24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.