Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov Bursa'da

Bursa’nın tarihi ilçesi İznik’te düzenlenecek 4. Dünya Göçebe Oyunları kapsamında Türkiye’ye gelen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Bursa’daki Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerini ziyaret etti. Bursalı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Caparov’a yoğun ilgi gösterdi ve hatıra fotoğrafları çektirdi.

Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, bugün 4. Dünya Göçebe Oyunları’nın açılış törenine katılmak üzere Bursa’daki Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Caparov ve eşi için türbenin şeref kıtası değişim töreni düzenlendi. Ardından Caparov ,Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerini inceledi. Türbe ziyaretine eşlik eden Türkiye’den yetkililer, Cumhurbaşkanı Caparov ve eşine Osman Gazi ve Orhan Gazi hakkında bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Caparov türbe ziyaretinden sonra kendisine yoğun ilgi gösteren Bursalı vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi. Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde “Osmanlı devletinin kurucusu Osman Gazi, 1258-1326 yılları arasında yaşamıştır. 1326’da Bursa’nın fethinden sonra Orhan Gazi, babası Osman Gazi’nin vasiyetini yerine getirerek onu türbeye defnetti. Türbenin içinde sedef kakmalı ahşap bir lahit bulunmaktadır. Türbede, Osman Gazi’nin akrabalarına ait on yedi türbe bulunmaktadır.” açıklamalarına yer verildi.

  • QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.