Yunanistan, Türkiye'ye günde 30 sığınmacı gönderiyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yunanistan, aylar sonra Türkiye'ye yeniden sığınmacı göndermeye başladı. Yunanistan Başbakan Yardımcısı Adonis Yorgiadis, günde yaklaşık 30 sığınmacıyı Türkiye'ye gönderdiklerini ve Türkiye'nin sığınmacıları geri kabul ettiğini söyledi.

Yunanistan, aylardır tekrar Türkiye'ye sığınmacı göndermeye başladığı açıkladı. Yunanistan Başbakan Yardımcısı Adonis Yorgiadis, yaptığı açıklamada, günde yaklaşık 30 sığınmacıyı Türkiye'ye gönderdiklerini ve Türkiye'nin sığınmacıları geri kabul ettiğini belirtti. Yorgiadis, böylece iltica süreçlerini hızlandıran yeni yasal düzenlemeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

Yunanistan'da 1 Ocak 2020'de yürürlüğe giren yeni yasal düzenlemeyle iltica başvurularının daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılması hedeflenirken,  özellikle Ege Denizi'ndeki adalarda bulunan kamplarda yığılmayı beraberinde getirmişti.

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında Mart 2016'da imzalanan sığınmacı mutabakatı, Türkiye'den yasa dışı yollardan Yunan adalarına giren sığınmacı ve göçmenlerin, iltica başvurularının olumsuz sonuçlanmasının ardından geri gönderebilmesini öngörüyor. (Yeniçağ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.