Yargıda 504 hakim ve savcıya flaş atamalar

Hakimler ve Savcılar Kurulu Mazeret Kararnamesi tamamlandı. Kararname ile 504 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi.

akimler ve Savcılar Kurulu Mazeret Kararnamesi tamamlandı. Kararname ile 504 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili olduğu dönemde adı "FETÖ Borsasıyla" anılan Okan Bato Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısıyken Erzincan’a cumhuriyet savcısı olarak atandı.

Ergenekon Kumpası ve darbe soruşturmalarında görev alan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mesut Erdinç Bayhan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına görevlendirdi.

Ayrıca HSK tarafından, Adnan Oktar Cemaati ile irtibatlı oldukları iddia edilen İstanbul 1. Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Reyhan Yaman ve eşi Anadolu Adliyesi Başsavcı Vekili Önder Yaman da tenzili rütbeye uğrayarak düz hakim olarak Bakırköy Adliyesi’ne atandı.

Aralarında Dilan Polat soruşturması da olan kamuoyunun yakından takip ettiği birçok soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü, son kararnameyle Erzurum'a gönderildi.

OKAN BATO İSMİNİ CAN ÖZÇELİK YAZMIŞTI

Odatv Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik, Okan Bato ismini ilk kez “FETÖ Borsası” isimli kitabında gündeme getirmişti.

Özçelik kitabında, o dönem İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Vekili olan Okan Bato’nun, suikast ile öldürülen AKP İzmir eski İl Başkanı Ahmet Kurtuluş ile birlikte olan fotoğrafını yayınlamıştı.

Okan Bato, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in Amerika’daki çiftliğine giden ve ifadesinde orada 3 gün geçirdiğini söyleyen Bilal Saygılı hakkındaki FETÖ soruşturmasında takipsizlik kararı vermiş devamında yürüttüğü soruşturmalarda kamuoyunda sık sık gündeme gelmişti. /Odatv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.