Virüs salgınında can kaybımız 131'e ulaştı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye'de 29 Mart itibarıyla koronavirüs taşıdığı tespit edilen kişi sayısı 9 bin 217'ye yükselirken, can kaybı da 131'e ulaştı.

Türkiye'de ilk vakanın tespit edilmesinden bu yana yaklaşık üç hafta geçti. Bu süre boyunca her akşam salgının yayılmasıyla ilgili en güncel veriler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Twitter üzerinden paylaşılıyor.

Dünyada ise Covid-19 teşhisi konulan kişi sayısı 685 binin, can kaybı da 32 binin üzerine çıktı. Dünyada en fazla vaka görülen ülke, 120 bini aşan vaka sayısıyla ABD olurken, bu ülkeyi İtalya ve Çin takip ediyor. En fazla can kaybı da 10 binin üzerindeki ölümle İtalya'da.

Türkiye'de virüsle bugüne kadar hangi önlemlerin alındığını ve virüsten korunmak için neler yapılması gerektiğini derledik:

Türkiye'de virüse karşı hangi önlemler alındı?

Türkiye'de son üç hafta içerisinde virüsün yayılmasını yavaşlatmak için bir dizi önlem alındı.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma akşamı özellikle seyahati kısıtlayan bir dizi yeni düzenleme açıkladı.

Erdoğan'ın açıkladığı düzenlemelere göre, yurtdışı uçuşlar tümüyle sona erdirilirken, şehirlerarası seyahatler valilik iznine bağladı.

Erdoğan, tüm tedbirlerin 30 büyükşehirde 'titizlikle uygulanacağını' söyledi.

Erdoğan'ın açıkladığı önlemlerin tamamı şunlar:

  • "Şehirlerarası seyahatler bundan böyle valilik iznine bağlanmıştır.
  • Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışma sistemine geçilecektir.
  • Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanacaktır.
  • Piknik alanları, ormanlar, ören yerleri gibi alanlar hafta sonları kapalı olacak, hafta içi de buralarda hiçbir şekilde toplu olarak bir arada bulunulamayacaktır.
  • Askerlerimiz 14 gün karantina kuralına uygun şekilde kontrollü olarak celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacaktır.
  • Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir.
  • Tüm illerimizde valilerimizin başkanlığında pandemi kurulu oluşturularak alınan tedbirlerin takibi yapılacak, gerektiğinde o şehre mahsus ilave tedbirler de yine burada kararlaştırılacaktır.
  • Bu tedbirlerin başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli gibi büyükşehirlerimiz olmak üzere 30 büyükşehrimizin tamamında titizlikle uygulanması kararı uygulamaya geçmiştir. 30'un dışındakileri şimdilik saymıyorum. Sadece 30 büyükşehri sayıyorum. Buralarda titizlikle bunun uygulanmasına geçilecektir. Dolayısıyla bu 30 büyükşehrimizin valisi bu kararlılığı uygulamada alttaki kurullarıyla birlikte gösterecektir." (BBC)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.