TBMM’de 7. grup kuruluyor mu?

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi ile Gelecek Partisi mecliste grup kurarken bir iddia daha geldi. 15 milletvekili bulunan DEVA Partisi ile 3 milletvekili bulunan Demokrat Parti birleşerek grup kuracağı kulislerde konuşulmaya başlandı.

14 Mayıs seçimlerinin ardından birçok iddia orataya atılırken Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi’nin ortak grup kuracağı konuşulmuştu. Fakat ortaya atılan iddialar gerçekleşmemiş, geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi ile Gelecek Partisi birleşerek ortak grup kurmuştu. Kulislerden gelen başka bir iddia da DEVA Partisi ile Demokrat Parti’nin birleşerek grup kurması oldu. Fakat DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin yaptığı açıklamada bu iddiaları yalanladı. Şahin, “Şu an içi böyle bir şey yok ama olmayacağı anlamına gelmez” dedi.

2 MİLLETVEKİLİ NASIL SAĞLANACAK?

15 milletvekili bulunan DEVA ile 3 milletvekili bulunan Demokrat Parti, Meclis’te grup kuracak mı? Toplamda 18 milletvekili bulunan iki parti, grup kurmak için geri kalan 2 milletvekilini nasıl sağlayacak? İşte bu sorunun yanıtıyla ilgili olarak DEVA ve DP’li yetkililer açıklamada bulundu.

İDDİALAR YALANLANDI AMA AÇIK KAPI BIRAKILDI

Öncelikle her iki partinin grup kuracağı iddiaları yalanlandı. Henüz böyle bir çalışmanın başlamadığının altı çizildi. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, “Alınmış bir karar yok” dedi ancak açık bir kapı da bıraktı. Şahin, açıklamasında “Grup kuracağımız yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor. Demokrat Parti ile bir girişim söz konusu değil. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Bunlar mutlaka zamanla oturulup konuşulacak şeyler. Grup kurmayı arzu ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.