REUTERS Haber Ajansı gündeme getirdi: "Türkiye Suriye'ye Operasyon Düzenleyecek mi?.."

Reuters haber ajansı, ismini açıklamadığı üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının ardından Türkiye’nin Suriye’ye yönelik operasyon hazırlığında olduğunu belirtti.

Haberde Türkiye’nin Kuzey Irak’ta devam eden PKK’ya karşı operasyonlarının tamamlanmasının ardından Suriye’ye yöneleceği iddia edildi.

İsmi açıklanmayan üst düzey yetkili, Suriye’nin Türkiye için bir güvenlik sorunu olduğunu ve bu konuda da çalışmaların hali hazırda yapıldığını söyledi. Aynı yetkili, Irak’ta PKK’ya karşı devam eden bir operasyon olduğunu, bunun tamamlanmasından sonra da Suriye’de de belirlenmiş hedefler olduğunu ifade etti.

Reuters haber ajansı, Türk Dışişleri Bakanlığı’nın bu açıklamalara ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadığını da belirtti. Türkiye daha önce de Suriye’de PKK ve YPG/PYD’ye yönelik operasyon yapılacağına dair sinyaller vermişti.

Son olarak Türkiye, İstiklal Caddesi’ndeki saldırıdan da PKK’yı sorumlu tuttuğunu açıkladı. Saldırıyı henüz üstlenen olmazken PKK ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) saldırıyla kendilerinin bağlantısı olduğu iddialarını reddetti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, polisin soruşturma kapsamında 50 kişiyi tutukladığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, 58 yaralının hastaneden taburcu edildiğini, 17 yaralının hala hastanede olduğunu ve 6 yaralının ise yoğun bakımda olduğunu kaydetti.

Saldırının faili olarak dün sabah saatlerinde Ahlam Albashır adlı Suriyeli kadın, İstanbul'da bir eve düzenlenen baskınla gözaltına alınmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Albashır'ın, "PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiği ve Afrin üzerinden eylem yapmak için kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptığını beyan ettiği belirtilmişti.

VOA Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.