Kazakistan, Türkiye’ye 2 helikopter ve özel itfaiye ekibi gönderdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kazakistan tarafından orman yangınlarıyla mücadele için Türkiye’ye 2 adet Mİ-8AMT tipi helikopter ile 16 kişilik özel itfaiye ekibi gönderildi. Diğer yandan, Kazakistan’ın insani yardım desteğinde bulunmaya da hazır olduğu aktarıldı.

Kazakistan Olağanüstüsü Durumlar Bakanlığından bugün yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in talimatıyla bakanlığa bağlı 2 helikopter ve özel ekip, Türkiye’ye orman yangınlarıyla mücadelede destek olmak için Muğla’ya havalandı.
Bakanlığın açıklamasında, 2 Mİ-8AMT tipi helikopter ve 16 itfaiye uzmanından oluşan ekibin Nur Sultan Havalimanı’ndan uğurlandığı bildirildi. Ayrıca, Kazakistan’ın yangından zarar gören ormanların eski haline getirilmesi için insani yardım desteğinde bulunmaya hazır olduğu belirtildi.

Kazakistan, orman yangınlarıyla mücadele için Türkiye'ye 2 helikopter ve 16  kişilik özel itfaiye ekibi gönderdi - 4Fag

Kazakistan, orman yangınlarıyla mücadele için Türkiye'ye 2 helikopter ve özel  itfaiye ekibi gönderdi - Haberma - Son Dakika Haber

Kazakistan, orman yangınlarıyla mücadele için Türkiye'ye 2 helikopter ve 16  kişilik özel itfaiye ekibi gönderdi

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.