İşte 2022' nin ilk saatlerinde doğan bebekler

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni yılın ilk bebeğinin ailesini tebrik etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni yıla Anadolu Bölgesi 112 Ambulans Komuta Kontrol Merkezi’nde girdi.

Bakan Koca, önce merkezde telsiz anonsuyla sağlık çalışanlarının yeni yılını kutladı daha sonra Zeynep Kamil Eğitim Araştırma Hastanesi’ne görüntülü bağlandı. 

Bakan Koca, hastaneyle yapılan bağlantıyla Umut Eliz bebeğin annesi Aysun Şengör ve babası Haşim Şengör'den bebeklerinin sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı ve ailenin yeni yılını kutladı.

Koca, aileyi tebrik ederek, "Kusura bakmayın, bu heyecanınızı yanınıza gelerek, bebeği görerek yaşamak isterdim. Ama bildiğiniz gibi pandemi devam ediyor. Özellikle son bir haftadan bu yana yeni varyantın etkisiyle de bulaşıcılığın yüksek olduğunu biliyoruz. O nedenle teknolojinin bu marifetinden faydalanarak tebrik edelim istedik." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, "Normal doğum olmuştur sanırım. Sezaryeni zor şartlar gelişmedikçe önermiyoruz. Bir doğum alternatifi değil, daha çok bir zor dönemde ameliyat yaklaşımı olarak değerlendiriyoruz. Bir ameliyat çünkü. Cerrahi bir müdahale. O nedenle 2022 yılında sezaryen müdahaleyi azaltma noktasında da yoğun bir gayretimiz olacak. Ebelerin bu dönemde daha bir aktif rol alması, her gebenin bir ebesinin olması çabası içinde olacağız." diyerek, sözlerini tamamladı.

"İstanbul'da 5 katına çıkan bir vaka sayısına şahidiz"

Sağlık Bakanı Koca, telsizden sağlık çalışanlarına seslenerek, "Son dönem Omicron varyantı ile ilgili yoğun bir gündem var. İstanbul'da 5 katına çıkan bir vaka sayısına şahidiz. Bugün başhekim arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık ve alınabilecek tedbirleri konuştuk. Vaka sayısının bu kadar yüksek olmasına rağmen hastane yükümüzün aynı oranda olmayıp hatta artmadığını görüyor olmamız sevindirici bir durum. O nedenle yeni dönemde özellikle vatandaşlarımızın kişisel tedbirleri daha da bu anlamda önemle, hassasiyetle uygulamalarının önemi daha da artmış oldu." dedi.

Bakan Yanık, Ankara'da yılın ilk bebeğini ziyaret etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da Ankara'daydı. Bakan Yanık, Ankara Şehir Hastanesi'nde yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen bebeği ziyaret etti. 

TRT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.