İncirlik Üssü’nde görevli ABD askerinin başına çuval geçirme davasında sanıklara beraat kararı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Adana'da İncirlik Hava Üssü'nde bir ABD askerinin başına çuval geçirme girişiminde bulunulmasıyla ilgili yargılanan üç sanığa beraat kararı verildi. Mahkeme çuval geçirme girişimini demokratik tepki olarak değerlendirdi.

Adana'daki İncirlik 10.Tanker Üs Komutanlığında bir ABD askerinin başına çuval geçirme girişiminde bulunulmasıyla ilgili yargılanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi üç sanığın beraatine karar verildi.

Adana 20. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, tutuksuz yargılanan sanıklardan eski TGB Adana İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu ve TGB üyesi Cenk Kızılırmak ile avukatları katıldı. 

Diğer sanık eski TGB Genel Sekreteri Sinan Sungur'un askerde olması nedeniyle gelemediği, başına çuval geçirilmeye çalışılan ABD'li asker Nicholas Allen Rockwell'in de katılmadığı duruşmayı, Adana Baro Başkanı Veli Küçük ile TGB Genel Sekreteri Okan Özkan da izledi.

Son savunmaları sorulan sanıklar, yaptıkları eylemle demokratik tepkilerini ortaya koyduklarını ifade etti.
Mahkeme hakimi, "askeri yasak bölgelere girme, hakaret, Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'na aykırılık" açısından suç unsuru bulunmadığından üç sanığın da beraati kararlaştırıldı.

Hakim ayrıca ABD askerinin başına çuval geçirme girişimi iddiasını demokratik tepki olarak kabul ettiğini ve bu suçtan da sanıkların beraatine karar verdiğini açıkladı. Rockwell'in olaydan dolayı tazminat hakkının bulunduğunu da açıkladı. 

Bu arada, sanıklar duruşma sonrası İnönü Parkı'nda yaptıkları basın açıklamasında, karar nedeniyle duydukları memnuniyeti belirttiler.

Kaynak: www.dunyabulteni.net
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.