Hükümette bir 'af' daha: Bakan Bekir Pakdemirli istifa etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Resmi gazeteye göre, görevinden 'affını isteyen' Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişçi atandı. Vahit Kirişçi'nin 2010 yılında FETÖ imamı Kemal Öksüz ile fotoğrafı olduğu ve ABD'nin Arkansas Eyaleti'nde görüştüğü ortaya çıktı.

Resmi gazete yayınlandı. 4 Mart 2022 tarihli resmi gazeteye göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevinden istifa etti. Pakdemirli'nin yerine, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, 22. ve 23. Dönem TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi atandı.

Resmi gazetede yer alan ilgili atama kararında, "Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişçi Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince atanmıştır" ifadelerine yer verildi.

adsiz-tasarim-2022-03-04t005042-219.png

FETÖ İmamı ile fotoğrafı vardı

25 Şubat 2020 tarihli T24'ün haberine göre, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'ın “mustafaatas.com” web sayfasında FETÖ'nün imamı Kemal Öksüz'ün de yer aldığı ABD'de çekilmiş bir fotoğrafı yer almaktaydı.

Halk Tv'nin haberine göre, Ataş'ın şahsına ait olduğu bildirilen internet adresinde, söz konusu fotoğraf eşliğinde haber metni de bulunmaktaydı. Habere göre, 2010 tarihli “ABD'deki Türk Toplumuyla Görüşme” başlıklı metinde, şu ifadeler yer alıyordu:

“TBMM heyetinin ABD'deki ikinci durağı Arkansas Eyaleti'nin başkenti Little Rock'ta oldu. Burada Türk milletvekilleriyle eyaletin üst düzey yöneticilerini bir araya getiren resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, AK Parti İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ve AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk katıldı”

Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan Vahit Kirişçi, o dönem AKP Adana Milletvekiliydi.

vahit-kirisci.png

Vahit Kirişçi kimdir?

4 Aralık 1960 doğumlu olan Vahit Kirişçi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi.

1995'te Doçent, 2001'de Profesör oldu. 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı.

22. ve 23. Dönem Adana Milletvekilli'dir. 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı yaptı.

23. Dönem'de aynı komisyonun Başkanlığına yeniden seçildi.

4 Mart 2022 tarihi itibarıtya Tarım ve Orman Bakanıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.