Hocalı Soykırımı ve Şehitleri 32. Yılında, Uluslararası Konferansla İstanbul'da Anıldı

KİAMP- T.C Genel Koordinatörlüğü ve bünyesindeki Karabağ Azerbaycandır Koordine Etme Derneği Başkanlığında, Azerbaycan Diaspora Bakanlığı, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Türk Ocakları İstanbul Şubesi ve AGİH STP'nin desteğiyle düzenlenen "HOCALI SOYKIRIMININ 32. ANIM GÜNÜ" Konferansı, dün  İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programa Gençlik ve Spor Bakanlığı Heyeti, TBMM üyeleri, bürokratlar, Asam Vakfı Heyeti ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ve Türk Dünyasından gençler katılım sağladı.

Karabağ Azerbaycandır Koordine Etme Derneği Başkanı Dr Elvin ABDURAHMANLI'nın açılış konuşmasıyla ve her iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlatılan toplantıda, program Moderatörlüğünü Dr. Ural AKÜZÜM yaptı.

Panel konuşmaları, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlhan Yaşar HACISALİHOĞLU, Tümamiral Doç. Dr. Cihat YAYCI, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Ömer Faruk TERZİ, ASAM Vakfı Başkanı Şaban GÜLBAHAR ve Dr. Caner KARAKUŞ tarafından gerçekleştirildi.

Konuşmacılar Prof. Dr. Emre ÖKTEM, Tuğgeneral Esat ARSLAN ve Dr. Cezmi BAYRAM katılımcılara soykırımı anlattılar.   

Program Sonunda Karabağ Azerbaycandır Koordine Etme Derneği tarafından panel konuşmacılarına ve İstanbul Yeni Yüz Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlhan Yaşar Hacısalihoğlu'na teşekkür plaketi takdim edildi.

Bu konferans;

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün sağlanmasının ardından uluslararası gerçekleştirilen il konferans oldu ve katılımcıların yoğun ilgisini gördü.  

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.