Erol Evcil'in, tesisine çöktüğü Zeki Tanyeri hayatını kaybetti

Demir yumrukoperasyonu kapsamında tutuklanan Erol Evcil’in, İzmir’deki demir çelik tesisine çöktüğü iş insanı Zeki Tanyeri’nin, dün, İsviçre’de hayatını kaybettiği öğrenildi. 48 yaşındaki Tanyeri, uzun yıllardır Evcil’in ele geçirdiği 500 milyon dolarlık Cer Çelik için hukuk mücadelesi veriyordu.

Demir çelik sektörünün duayen sanayicilerinden Rıza Kerim Tanyeri’nin oğlu Zeki Tanyeri, uzun bir süredir İzmir Bornova’da bulunan Cer Çelik için verdikleri davalarla gündemdeydi.

Erol Evcil’in ele geçirdiği birkaç demir çelik tesisinden biri olan 500 milyon dolar değerindeki Cer Çelik AŞ, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biriydi. Baba Rıza Kerim Tanyeri’den sonra işlern başına oğlu Zeki Tanyeri geçmişti.

cer-celik.jpg
500 milyon dolar değerindeki Cer Çelik'i Erol Evcil ele geçirmişti.

ÖLÜM HABERİ DÜN AİLEYE ULAŞTI
Bir yılı aşkın bir süreden beri İsviçre’de bulunan 48 yaşındaki Zeki Tanyeri’nin sağlık durumundaki kötüleşme nedeniyle tedavi görüyordu. Dün akşam saatlerinde ise aileye Zeki Tanyeri’nin vefat haberi geldi.

erol-evcil-tutuklandi.webp
Erol Evcil, 'Demir yumruk' operasyonu kapsamında tutuklanmıştı.

CENAZE İSTANBUL’A GETİRİLECEK
“Eşimin ölümüne Erol Evcil ve adamları neden oldu” diyen Sezen Tanyeri, cenazenin İstanbul’a getirileceği bilgisini verdi. Tanyeri çiftinin 7 yaşında bir kız çocukları vardı.

cer-celikin-sahipleri-riza-kerim-tanyeri-ile-cocuklari-zeki-ve-fusun-tanyeri.jpg
Baba Rıza Kerim Tanyeri, çocukları Zeki ve Füsun Tanyeri ile bir arada.

Öte yandan, bir süre önce vefat eden Baba Rıza Kerim Tanyeri de 1980’li yılların en önemli sanayicilerinden biri konumundaydı.

Halktv

kapak fotoğraf: TRT Arşiv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.