Din görevlisi Kaymakam tarafından darp edildi: "Cübbemi ve sarığımı çıkarıp mikrofon sopasıyla dövdü"

Diyarbakır'da bir imam, Cuma namazı hutbesinde bazı bölümleri atladığı için kaymakam tarafından darp edildi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki bir camide Cuma namazı kılan imam M.K., hutbede bazı bölümleri atladığı için kaymakam Burak Akeller tarafından darp edildi.

İmam M.K., olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Minbere çıkıp hutbemi okudum. Hutbeden inerken birinin bağırma sesi geldi, 'Hoca hutbeyi tamamla'. Bağıran kişinin kaymakam bey olduğunu görünce geri gittim, bir paragraf kadar geri gittim ve tekrar yerime geçtim. Cuma namazını kıldıktan sonra cübbemi çıkarıp odaya gidecektim. O sırada kaymakam beyin koruması gelerek 'hutbeyi al odaya geç' kaymakam bey gelecek dedi." dedi.

İmam M.K., kaymakamdan şikayetçi olduğunu söyledi.

Halk tv'nin haberine göre Valilik soruşturma başlattı

Diyarbakır Valiliği, olayla ilgili soruşturma başlattı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Kulp Kaymakamı Burak Akeller'in, Cuma namazı hutbesinde bazı bölümleri atlayan imam M.K'yi darp ettiği yönündeki iddialar üzerine soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında, tüm tarafların ifadeleri alınmış, olay yerinde incelemeler yapılmış ve gerekli belgelere el konulmuştur. Soruşturmanın selameti açısından, konunun daha fazla detaylandırılmasının şu an için uygun olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.