Cumhuriyet'in 100. yılında TEKNOFEST, Başkente ayrı bir heyecan getirdi

125 kurumun iş birliği ile gerçekleştirilen TEKNOFEST, Ankara'da başladı.

Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi vizyonuyla düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, TEKNOFEST Ankara, Etimesgut Havalimanında, başladı. TEKNOFEST Ankara etkinliğine, 200 standın faaliyet gösterirken, 400’ün üzerinde etkinlik yapılması planlanıyor.

SELÇUK BAYRAKTAR: MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ KÖK SALARAK KALICI HALE GELDİ

Saat 14.30’da yapılan açılışta, Selçuk Bayraktar konuşma gerçekleştirdi. Bayraktar Yönetim Kurulu üyesi, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Bayraktar, "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının rahmet ve minnetle yad ediyorum" dedi.

Selçuk Bayraktar, İstanbul’daki festivalin ardından Ankara’da düzenlenen etkinliğin bir sonrakin durağının İzmir olduğunu bildirdi. Şubat ayında gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlere değinen Bayraktar, T3 Vakfının depremzedelere yaptığı desteğe devam ettiğini ifade ederek depremden hayatını kaybedenleri andı.

Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST, topraklarımızı yeşertecek yüksek teknolojiyi  tüm toplumla geliştirme seferberliğidir

Türkiye’de teknolojinin gençlerle buluştuğuna dikkat çeken Bayraktar,  "Milli teknoloji hamlesi kök salarak kalıcı hale geldi. 1 milyondan fazla genç teknoloji yarışmalarına katıldı" dedi. TEKNOFEST’in Türkiye için ne anlam ifade ettiğini anlatan Selçuk Bayraktar, "TEKNOFEST kuşağı dev bir dalga gibi geliyor. Seferberlik ruhuyla yola çıktığımız bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeli" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki başarılarının dünyada da yapılması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, “Savunma sanayisinde yakaladığımız başarıyı tüm dünyaya yapmalıyız. Bu serüvenine yarış çok çetin. Azimle gayretle inançla adım atmamız gereken nice zorluklar var. Gidecek çok yolumuz var" dedi.

Gelecekte yeni mesleklerin olacağını ve dünyanın değiştiğini vurgulayan Bayraktar, "Doğru temellere iyi bir dünya inşa etmeliyiz. Böylelikle insanlığa değerli bir katkı sunmuş olacağız" İfadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar, konuşmasını sonlandırırken, "TEKNOFEST 2023 vatanımıza milletimize ve uzandığı tüm coğrafyalara hayırlı olsun" dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, TEKNOFEST Ankara kapsamında bir konuşma gerçekleştirildi. Şahin, “Teknoloji günümüzde ön plana çıktı. Her şey insan için. İnsanımızı rahat ettirmek için teknolojiyi insanımızın hizmetine sunmalıyız" dedi.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR: BİZLERİN BAŞARILARI BAKÜ’DEN LEFKOŞA’YA, TAŞKENT’TEN ASTANA’YA, KARDEŞLERİMİZİN İFTİHAR KAYNAĞIDIR

TEKNOFEST Ankara’da konuşan Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Vecihi Hürkuş, Özdemir Bayraktar’ın izinden giden tam bağımsız Türkiye sevdalılarının yanında olmaktan büyük olur duyuyorum" dedi.

Son dönemde Türkiye’nin her açıdan büyük bir güce dönüşmesine dikkat çeken Kacır, "Bayramımızı bu yıl başka coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 10 yılını başka heyecanla bekliyoruz. Dosta itimat, düşmana hayret, dosta güven, düşmana korku verdiğimiz günleri yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

Yaptığı konuşmada Türk dünyasını da unutmayan bakan Kacır, “Bizlerin başarıları Bakü’den Lefkoşa’ya, Taşkent’ten Astana’ya, kardeşlerimizin iftihar kaynağıdır. Biliyoruz ki Türkiye başardıkça, tüm dünyanın mazlumları kuvvet bulmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Vecihi Hürkuş için, “Ders çıkarılmaya unutulmayan tarih, tekerrür edecektir. Bu topraklar yerli teşebbüsü tanıştırmak kurutuluş savaşındaki kahramanlığı nedeniyle 3 kez TBMM’den İstiklal Madalyası kazanan Vecihi Hürkuş, mücadelesinden vazgeçmedi” diyerek hayatında örnekler verdi.

Bakan Mehmet Fatih Kacır, gençlere seslenerek, “Tam bağırmsız Türkiye yolunda durmaksızın yorulmadan koşmaya var mısınız? Daha adil bir dünya için alın teri, akıl teri dökmek için azimle çalışmaya var mısınız? Türk milletini Kızılelma taşımaya var mısınız?" dedi.

PROGRAMDA, "TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE GELİYOR" SLOGANI İLE AÇILIŞ YAPILDI

Programda, Türkiye Cumhuriyeti bakanlıkları ve TEKNOFEST’e destek veren üniversitelerin tamamının ismi geçti. Medya grupları ve sponsorlar da fotoğraf çekiminde yer aldı. “Tam Bağımsız Türkiye Geliyor" sloganının ardından TEKNOFEST açılışı için butona basıldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.