CHP'li Başarır: "Satılmış Ordu lafını kullanmadım, bana iftira atanları Allah'a havale ediyorum"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, tepki çeken 'Ordu satılmıştır' sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başarır, 'Ordumla, Mehmetçikle ilgili televizyondaki söylemlerim çok net. Bu iftirayı atanları önce halka, sonra Allah'a havale ediyorum' dedi.

CHP'li Başarır, CHP Meclis Grup toplantısı öncesinde basının sorularını cevapladı. Başarır, bir televizyon programında sarf ettiği, "Devletin ordusu Katar'a satılmış" sözlerine gelen tepkilerin hatırlatılması üzerine, "Söylenecek her şey söylendi. Parti sözcümüz her şeyi söyledi, ben de her şeyi söyledim" ifadelerini kullandı.

"İftira atanları Allah'a havale ediyorum"

Açıklamalarına devam eden Başarır, "Söyleyecek hiç bir sözüm yok. Ordumla, Mehmetçikle ilgili televizyondaki söylemlerim çok net. Bu iftirayı atanları önce halka, sonra Allah'a havale ediyorum" dedi. NE OLMUŞTU?CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Habertürk'te katıldığı bir programda, 'mandacılık' konuşulurken "Cumhuriyet tarihinde devletin ordusu ilk kez Katar'a satılmış" ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeler özellikle iktidar kanadından tepki çekerken birçok siyasi yaptığı açıklama ile Başarır'ı eleştirmişti.

"Satılmış ordu lafını kullanmadım"

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Başarır, "Benim söylediğim şey o kadar net ki, 'Satılmış ordu' lafını kullanmadım. Tam aksine 'Orduyu sattınız' dedim. Tank Palet Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı değil mi? Bu ülkenin tankı, ordunun parçası değil mi? Bunun yüzde 49'unu hibe ettiniz. Ben bunları söyledim. Ne kadar ayıp, Cumhurbaşkanlığı gibi bir kurumun sözcüsü 'satılmış ordu' dediğimi söylüyor. Çirkin bir algı oluşturmak istiyorlar. Söylediğim söz net ve sözlerimin arkasındayım. Tank Palet Fabrikası'nı vermek, ordunun bir parçasını vermek demektir" demişti.

Kaynak: Timetürk

 

Anahtar Kelimeler:
CHPAli Mahir BaşarırOrdu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.