Başımız Sağolsun! Pençe- Kilit Operasyonu'nda şehit sayısı 7'ye yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının yaptıkları taciz ateşi sonucunda, Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş (27), Uzman Çavuş Kemal Özek (26), Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir (30) Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale, Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ ve Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer'in (28), Uzman Onbaşı Uğur Özdemir'in  şehit edildiklerini açıkladı.

Dün 5 olarak bilfirilen şehit sayısının bugün itibariyle 7'ye yükseldiği anlaşıldı.

Bakanlığın açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” şeklinde taziye ve temennilerde bulunuldu.  

Zap Vadisi içinde güvenlik güçlerinin hareket kabiliyetini ve arazideki intikallerini zayıflatabilmek için tuzaklanan el yapımı uzaktan kumandalı bombaların etkisiz hale getirildiği bölgede dinlenmek için mola verilen tepeye teröristlerce üç ayrı noktadan saldırı düzenlendi.

Roketatar, Konkurs füzesi ve ağır silahlarla gerçekleştirilen hain saldırıda Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş, Uzman Çavuşlar Kemal Özek, Özkan Lale, Uzman Onbaşı Uğur Özdemir ile Piyade Sözleşmeli er Mahmut Üçdağ şehit oldu.

Görüş mesafesinin düşük olduğu ormanlık bölgeye kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede yoğun operasyonlar sürüyor.

İnsansız Keşif Uçakları, Silahlı İnsansız Hava Aracı, Atak taarruz helikopterlerinin de havadan destek verdiği operasyonda karadan da güvenlik güçleri bölgeyi çember altında tutuyor. Teröristlerin yer altına kazdıkları sığınaklara girmiş olabilecekleri değerlendiriliyor.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.