Bakan Çavuşoğlu: "Türkiye'nin yabancı dillerdeki adı "Türkiye" olarak tescillendi"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Birleşmiş Milletler nezdinde “Türkiye” ibaresinin tescillendiğini açıkladı. Artık uluslararası alanlarda Turkey, Turkei, Turquie ifadeleri yerine Türkiye kullanılacak.

Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) düzeyinde “Türkiye” ibaresinin tescillendiğini duyurdu. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin marka değerini yükseltmek için başlatılan sürecin son bulduğunu belirtti.

“TÜRKİYE” TESCİLLENDİ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çavuşoğlu, “BM Genel Sekreteri’ne (Antonio Guterres) bugün gönderdiğim mektupla ülkemizin BM nezdinde yabancı dillerdeki adını da ‘Türkiye’ olarak tescil ediyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI HER ALANDA “TÜRKİYE” İBARESİ KULLANILACAK

Türkiye ibaresi; uluslararası ticarette, diğer devlet kurumlarında, resmi kuruluşlarda, başka alanlarda ve her türlü faaliyet yazışmalarında kullanılacak. Yazı dilinde “Turkey”, “Turkei”, “Turquie” gibi ifadeler yerine Türkiye ibaresine yer verilecek.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.