Dünya’nın gelmiş geçmiş en büyük bilim adamı olarak kabul edilen Nikola Tesla, Haarp Silahı ile yeniden gündeme geldi.

Kahramanmaraş depremi ile başlayan süreçte onun 1920’lerde üzerinde çalıştığı deprem makinesini, deneyini ve buluşlarını inkâr eden bir grup insanlar ortaya çıktı. Sosyal medyada ise cahillerin, kitap okumayanların ve Tesla’yı hiç olmazsa internette araştırmayanların saçma sapan itirazları sürüyor. Bu yazı Tesla’yı yok sayanlar için yazıldı.

Tesla, Manhattan Adası üzerinde bir laboratuvar kurdu. 1900’lerin başlarında bir gün o adada deprem başladı. Bu anormal bir depremdi ve dakikalarca sürerken, polisler bunun kaynağının Tesla’nın laboratuvarından geldiğini gördüler. Çalıştırılan o makinenin sesi çok fazlaydı. Polisler içeri girdiklerinde bilim adamının makineyi durdurmak için uğraştığını gördüler. Sonunda Tesla eline aldığı bir balyozla makineye vurdu. Deprem de işte o vuruşla durmuştu. Bu ilk Haarp deneyi olmuştu. Az daha New York’u yıkacak bir depreme neden oluyordu.

800’den fazla buluşu olan Tesla’nın “Elektrik” konusundaki projeleri engellendi. Alternatif akımın bulucusu olan Tesla, Elektrik’i havadan nakletme çalışmalarında başarıya ulaştı. Edison ile girdiği rekabette engellerle karşılaştı. Yatırımcılar onu önce destekledi ve sonra da geri çekildiler.

Telsiz Radyo’yu bulan ve bunu Markoni’ye veren Tesla, Onun patent almasını da sağladı. 1897’de Cep telefonunun ve 1907’de de Android Cep Telefonunun patentlerini aldı.

ABD Ordusu için Işın Silahı yapma teklifi, Pentagon tarafından reddedildi. 1943 yılındaki ölümünden sonra ABD Ordusu, Onun “Işınlanma Projesi”ni denedi. 1943 Temmuz ayında bir savaş gemisini personeli ile birlikte Filedelfiya-Norfolk arasında ışınladılar. Deney sonucunda “Yüksek Akımlı Elektrik Enerjisi” ile ışınlanan gemideki birçok personel öldü. Böylece bu projeden vaz geçildi. USS Eldrigde gemisi daha sonra donanma envanterinden çıkarıldı. Bu deney, 1952 yılında bazı bilim insanları tarafından açıklandı.

Tesla Kimdir

Nikola Tesla (10 Temmuz 1856 - 7 Ocak 1943), Sırp asıllı Amerikalı mucit, elektrik mühendisi, makine mühendisi ve fütüristti. Günümüzde en çok alternatif akım (AC) elektrik kaynağı sistemine ve mühendisliğe verdiği katkılarla tanınmaktadır. 1884 yılında, Paris kurulumunu denetleyen Edison'un müdürü Charles Batchelor, New York'ta bir üretim bölümü olan Edison Machine Works'ü yönetmesi için Amerika Birleşik Devletleri'ne geri getirildi. Batchelor, Tesla'nın da ABD'ye getirilmesini istedi. Tesla, Haziran 1884'te Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti. Manhattan'ın Lower East Side mahallesindeki Machine Works'te çalışmaya başladı. Machine Works; birkaç yüz makinist, işçi, yönetici ve oradaki büyük elektrik hizmetini kuran, 20 saha mühendisi işgücüne sahip kalabalık bir yerdi. Paris'te de olduğu gibi Tesla, tesislerdeki sorunları gidermek ve jeneratör geliştirmek konusunda çalışıyordu. Tarihçi W. Bernard Carlson, Tesla'nın şirketin kurucusu Thomas Edison ile görüştüğünü de belirtti.

Edison firmasından ayrıldıktan kısa bir süre sonra Tesla, geliştirdiği ark aydınlatma sistemini patentlemek için çalışıyordu. Mart 1885'te Avukat Lemuel W. Serrell ile görüştü. Serrell, patentin sunulmasında yardım almak için Edison tarafından kullanılan aynı avukattı. Avukat, Tesla'yı, ark aydınlatma üretim ve hizmet şirketi olan Tesla Electric Light and Manufacturing'i finanse etmeyi kabul eden iki iş adamı Robert Lane ve Benjamin Vail ile tanıştırdı. Tesla, yılın geri kalanında ABD'de kendisine verilen ilk patentleri ve Rahway, New Jersey'de sistemi inşa edip kurarak geliştirilmiş bir DC jeneratörlerini kapsayan patentleri almaya çalıştı. Tesla'nın yeni sistemi, gelişmiş özellikleri hakkında teknik basından yorumlar aldı.

Yatırımcılar Tesla'nın yeni tip alternatif akım motorlar ve elektrikli transmisyon ekipmanları hakkındaki fikirlerine fazla ilgi göstermedi. 1887 yılında Tesla, uzun mesafeli, yüksek voltajlı iletimdeki avantajları nedeniyle Avrupa'da ve Amerika'da hızla genişleyen bir güç sistemi formatı olan alternatif akım (AC) kullanan bir indüksiyon motoru geliştirdi. Motoru döndürmek için dönen bir manyetik alan üreten çok fazlı akım kullandı.

Tesla'nın AA patentlerini lisanslamasından elde ettiği para, onu bağımsız olarak zenginleştirdi ve kendi hisselerini sürdürmesi için ona zaman ve fon sağladı. 1889 yılında Tesla, Liberty Sokağı'ndaki Peck ve Brown'un kiraladığı dükkândan taşındı ve gelecek 12 yıl boyunca Manhattan'daki bir dizi atölye ve laboratuvar alanında çalışacaktı. Sonradan, “Telsiz” denilen radyo alanında gelişen Nikola Tesla'nın öncülüğü, Mors koduyla yapılan haberleşmeden de ileri gitti. 1898'de New York şehrinin Madison Parkı'nda (Madison Square Garden) telsiz ile uzaktan kontrollü, parlak bir gösteri düzenledi. Geleneksel Elektrik Fuarı'nın geliştiği yer ve genellikle Barnum-Bailey sirkinin çalıştığı büyük alanın ortasına büyük bir tank koydu ve suyla doldurdu. Bu küçük gölün üzerine, yüzmesi için, 1 metre uzunluğunda anten direği olan bir tekne koydu. Teknenin içinde bir radyo alıcısı vardı. Nikola Tesla, seyircilerin isteği doğrultusunda ileri gitme, sağa veya sola dönme, durma, geri gitme, ışıkları yakıp söndürme gibi çeşitli şeyleri uzaktan radyo kontrol sayesinde yaptı. Unutulmaz gösteri tüm seyircileri hayran bıraktığı gibi günlük gazetelerin ön sayfalarında yer aldı.

İyonosfer çalışmaları, radar ve türbinler

Nikola Tesla Dünya'nın katmanlarından biri olan iyonosferin insanlığın yararına kullanabileceğini söyleyen ve bunu ispatlayan bilim adamıdır. İyonosfer, 19. yüzyılda keşfedilmiştir, Dünya'nın üzerinde bulunan üçüncü sıra katmandır ve Nikola Tesla'yı ilgilendiren en önemli özelliği elektrik enerjisinin ve radyo, ses ve elektro manyetik dalgaların kablosuz olarak çok uzak bir noktadan diğer noktaya taşımasını sağlamaktadır.

Nikola Tesla, iyonosfer ile ilgili çok fazla araştırma yaparak ilk radyo yayın merkezi ve kablosuz elektrik taşıma merkezi olan Shoreham, Long Island'da 1901 ile 1905 yılları arasında Wardenclyffe Kulesi'ni inşa etti.

Geleceği Gördü

Bu sırada Elektro-adam Nikola Tesla, Mors koduyla sınırlı olan büyük endüstrinin geleceğine ait, uzak görüşünü açıklayan kuramsal broşürünü yayınladı. Bu broşür, Nikola Tesla'nın “kahin” olduğuna herkesi inandırdı. "Dünya çapında telsiz sistemi"nde, çeşitli olanakları sağlayacak olan özellikler açıklanıyordu. Broşürde, telgraf, telefon, haber yayını, borsa görüşmeleri, deniz ve hava trafiğine yardım, eğlence ve müzik yayını, saat ayarı, resimli telgraf, telefoto ve teleks hizmetleri ile, Nikola Tesla'nın sonradan oluşumunu gördüğü radyo sitesi anlatılıyordu.

Tesla'nın geride bıraktıkları ile en çok ilişkilendirilen kurum Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü oldu. Tesla'dan geride kalanlar üzerinde çalışmalara devam edildi ve 1987 yılına Teksaslı Fizikçi Bernard Estlund “Haarp Silahı”nı geliştirip 12 adet patentini de aldı.

Tüm bu tarihi gerçekler ve bilimsel çalışmalardan sonra söylenebilir ki; Halen "Tesla yok" diyenlerin, kafasını kuma gömüp düşmandan kurtulduğunu zanneden deve kuşlarından farkı yoktur..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.