Türk milli sporcular son bir yıl içinde 6 bini aşkın madalya kazandı

Türk milli sporcular, son bir yıl içerisinde uluslararası organizasyonlarda 51 ayrı branşta olmak üzere 6 bin 127 madalya kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde medya kuruluşlarının spor müdürleriyle yıl sonu toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin eskiden temsilci gönderemediği branşlarda artık zirvede olduğunu belirterek Türkiye'nin 51 branşta madalya kazandığını söyledi.

20 BİNDEN FAZLA MADALYA

Kasapoğlu, Türkiye'nin uluslararası organizasyonlarda son 4 yılda 20 binden fazla madalya kazandığını hatırlatarak Türk sporcuların 2022 yılında 6 bin 127 uluslararası madalya elde ettiğini kaydetti.

Bakan Kasapoğlu, her yıl 1 milyon 300 bin gencin genel tarama yapılarak spora yatkınlığının ölçüldüğü ve kapsamlı testler sonrasında bu taramaları başarıyla geçen gençlerin branşlara yönlendirildiğini belirtti. Kasapoğlu ayrıca 8 bin sporcunun olacağı bir sporcu havuzu oluşturma hedefi olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE BİR YILDA 180 ULUSLARARASI ORGANİZASYON GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye'nin sporda birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığına değinen bakan, "2022 yılında, 180 uluslararası organizasyon gerçekleştirdik." dedi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.