Periler nefes aldı: 71-52

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü evinde Urla Belediyesi’ni 71-52 mağlup etti.

Bu sezon hedeflerini play-off olarak belirleyen Bursa Büyükşehir Belediyespor, TKBL 22. Hafta mücadelesinde Urla Belediyesi’ni konuk etti. Büyükşehir Belediyesi Şahin Başol Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğinde konuk ekip Urla Belediyesi, üst üste sayılar buldu (0-4). Dış atışlarla sayılar bulmaya başlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor, savunmada rakibini durdurmayı bildi ve ilk çeyreği 22-14 önde tamamladı. İkinci çeyrekte agresif savunmasıyla farkın azalmasına izin vermeyen yeşil-beyazlılar, hızlı hücumlarla sayılar buldu. Ekstra paslarla göze hoş oyun sergileyen Büyükşehir’in perileri, tribünün de desteğini alarak, soyunma odasına 40-24 galip girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan taraf, İzmir ekibi Urla Belediyesi oldu. Büyükşehir Belediyespor’un ilk 5 dakika içinde sayı bulmakta zorlandığı üçüncü çeyrekte konuk ekip, üst üste sayılar alınca, fark 42-33 ile 9 sayıya indi. Gülşah, Gizem ve Gülcan ile yeniden sayılar bulmaya başlayan yeşil-beyazlılar, çeyreği 53-39 önde tamamladı. Maçın final çeyreğinde iyi oyununu sürdüren Burs Büyükşehir Belediyespor, maçtan 71-52 galip ayrıldı.

Harris’ten 21 sayı

Bu sonuçla ligdeki onuncu galibiyetini alan Bursa Büyükşehir Belediyespor’da Chandra Harris, 21 sayıyla takımı adına en skorer oyuncu oldu. Gülşah Çelebi 15 sayı üretirken, Gülcan Aydoğmuş ve Gözde Yürük 7, Ferda Yıldız 6, Gizem Uca ve Yasemin Güneş 5, İlemnur Duman 3 ve Görkem Ertaş da 2 sayıyla galibiyete katkı koydu.

Sıradaki rakip; Bosna 34

Play-off sıralamasında yer almak isteyen Bursa Büyükşehir Belediyespor, 23.hafta mücadelesinde Bosna 34 takımının konuğu olacak. 26 Şubat Çarşamba günü Lüleburgaz Belediyesi Yıldızlar Akademisi Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 17:00’da başlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.